E-sport

Astralis møder Danmarks bedste hold i en kamp om mere end bare sejren

Onsdag aften skal de to bedste danske CS:GO-hold, Astralis og Heroic, møde hinanden i den første kamp i slutrunden af ESL Pro League sæson 12.

Dansk Counter-Strike er de sidste måneder blevet vendt op og ned.

Astralis, holdet der de sidste mange år har siddet tungt på titlen som Danmarks Counter Strike-konger, blev overhalet på verdensranglisten af de danske rivaler fra Heroic, da de vandt den prestigefyldte turnering ESL One Cologne i slutningen af August.

Heroic nåede knap nok at fejre den store sejr, før skandalen ramte holdet. Holdets træner, Nicolai ’HUNDEN’ Petersen, blev udvist fra den professionelle scene i et år - senere reduceret til otte måneder - efter det kom frem, at han havde snydt i flere kampe tidligere på året. En af kampene var blandt andet mod Astralis.

- Det var en hård og uventet nyhed for os. Det var hårdt, at vi ikke kunne få lov til at fejre den største sejr for hele holdet, men også den største sejr for alle spillerne individuelt, fortæller Heroics holdkaptajn og fungerende træner, Casper ’cadiaN’ Møller.

De nye danske Counter-Strike-konger fra Heroic nåede dårlig nok at synke den dårlige nyhed, før de skulle tilbage til computerne og spille den næste turnering i kalenderen, ESL Pro League sæson 12.

Kom dårligt fra start

Selvom Heroic lige havde vist verden, at de kunne bide skeer med de bedste, var starten på den 12. udgave af liga-turnering ESL Pro League en skuffende affære.

Heroic, der efter deres sejr i ESL One Cologne ligger nummer to på verdensranglisten, tabte de første to kampe mod det finske hold Ence og det polske hold AGO. Hold, der henholdsvis ligger nummer 18 og 36 på verdensranglisten, og hold som Heroic burde slå hver gang. Det mener Casper ’cadiaN’ Møller.

- Det er to mandskaber, som vi på papiret burde kunne slå hver gang. Jeg gjorde mit bedste for at hive drengene op efter den dårlige nyhed, men vi kan ikke komme uden om, at folk var påvirkede, og vi spillede ikke det samme spil, som vi gjorde i Köln. Selvfølgelig fordi vi havde mistet vores træner, men især på grund af det massive pres, der var, fra de sociale medier. Vi fik heldigvis vendt skuden på utrolig flot vis, fortæller han.

Heroic formåede efter de første to nederlag at vinde fire ud af de sidste fem kampe. Det betød også, at Heroic lige præcis kvalificerede sig til slutspillet som det fjerdebedste hold i gruppe A.

Noget anderledes så det ud for de danske rivaler Astralis i gruppe B. Astralis tabte den første kamp mod Complexity, men vandt efterfølgende resten af sine kampe. De præstationer endte med at sende Astralis til toppen af Gruppe B, som betyder, at de i den første slutrundekamp skal møde det fjerdebedstplacerede hold fra gruppe A – de danske rivaler fra Heroic.

De spiller det mest strukturerede Counter-Strike af alle hold i hele verden

Niels Topp

Hvem bliver topholdet?

Selvom Heroic i øjeblikket ligger nummer to på verdensranglisten, og Astralis ligger nummer ni, så har holdene ikke mødt hinanden siden 19. maj. Dengang vandt Astralis 2-0. Men med det høje niveau, som Heroic har spillet på det sidste stykke tid, er der lagt i kakkelovnen til en tæt kamp mellem to af verdens bedste hold. Hold, der ikke blot kæmper om at gå videre i ESL Pro League, men to hold, der kæmper om at være toppen af dansk Counter-Strike.

Det mener TV 2 Zulus Counter Strike-ekspert Niels Topp.

- Selvom Astralis ligger nummer 11 (nummer ni efter opdatering, red.) på verdensranglisten, spiller de som et top-tre-hold. Og selvom Heroic havde en dårlig start på turneringen, har de spillet vanvittigt godt efterfølgende. Kampen er helt åben, så det er også en kamp om, hvem der er topholdet i Danmark, fortæller han.

Den danske Counter-Strike-ekspert peger især på, at forberedelsen til kampen bliver vigtig for de to hold.

- Det bliver især spændende at se, hvilke baner, de kommer til at spille. Astralis har ikke spillet så mange forskellige baner i løbet af turneringen, så Heroic har ikke så meget materiale at se igennem. Derudover, vurderer jeg, at de her to hold er verdens bedste strategiske hold. De har nogle kloge spillere, og de spiller det mest strukturerede Counter-Strike af alle hold i hele verden. Det bliver virkelig spændende, fortæller han.

Hvis det her tronskifte skal ske, så må vi også tage dem med i bokseringen

Casper 'cadiaN' Møller

I Heroic-lejren ser man også frem til opgøret mod de danske konkurrenter fra Astralis. De mener, at selvom de har spillet bedst de sidste par måneder, så ser Astralis farlige ud efter deres stærke gruppespil til ESL Pro League.

- De har haft en opadgående kurve, men jeg synes, at når folk på sociale medier siger, at Astralis ser bedre ud end os, så glemmer de, at der blev spillet ESL One Cologne for nogle uger siden. Vi er i gang med at cementere os selv som det bedste hold i verden - men vi har en enorm respekt for Astralis. Hvis det her tronskifte skal ske, så må vi også tage dem med i bokseringen. Og så er det jo perfekt, at Astralis har en god form i øjeblikket, fortæller Casper ’cadiaN’ Møller.

Heroics ESL Pro League sæson 12

Casper 'Cadian' Møller

Billede af Cadian

Casper 'Cadian' Møller

Kills-Death difference: +3

KD:1.01

Rating: 1.03

Foto: Heroic

Johannes 'b0RUP' Borup

Billede af Borup

Johannes 'b0RUP' Borup

Kills-Death difference: -44

KD:0.88

Rating: 0.92

Foto: Heroic

Martin 'stavn' Lund

Billede af Stavn

Martin 'stavn' Lund

Kills-Death difference: +31

KD:1.11

Rating: 1.11

Foto: Heroic

Nikolaj 'niko' Kristensen

Billede af Niko

Nikolaj 'niko' Kristensen

Kills-Death difference: +4

KD:1.01

Rating: 1.06

Foto: Heroic

René 'TeSeS' Madsen

Billede af TeSeS

René 'TeSeS' Madsen

Kills-Death difference: -5

KD:0.99

Rating: 1.06

Foto: Heroic

Astralis ESL Pro League sæson 12

Patrick 'es3tag' Hansen

Es3tag Twitter-billede

Patrick 'es3tag' Hansen

Kills-Death difference: +72

KD:1.37

Rating: 1.23

Foto: Astralis

Nicolai 'device' Reedtz

Device Twitter-billede

Nicolai 'device' Reedtz

Kills-Death difference: +54

KD:1.20

Rating: 1.18

Foto: Astralis

Emil 'Magisk' Reif

Magisk Twitter-billede

Emil 'Magisk' Reif

Kills-Death difference: +43

KD:1.16

Rating: 1.15

Foto: Astralis

Lukas 'gla1ve' Rossander

Gla1ve Twitter-billede

Lukas 'gla1ve' Rossander

Kills-Death difference: +22

KD:1.08

Rating: 1.11

Foto: Astralis

Peter 'dupreeh' Rasmussen

Dupreeh Twitter-billede

Peter 'dupreeh' Rasmussen

Kills-Death difference: +32

KD:1.12

Rating: 1.08

Foto: Astralis

Lucas 'Bubzkji' Andersen

Bubzkji Twitter-billede

Lucas 'Bubzkji' Andersen

Kills-Death difference: -10

KD: 0.81

Rating: 0.93

Foto: Astralis

Tager kampen op

Astralis har de sidste måneder haft svingende resultater med nye ind- og udskiftninger på holdet. Det er også kunnet ses på verdensranglisten, hvor Astralis er faldet fra nummer ét i verden i maj til nu at være nummer 11.

ESL Pro League har dog været en oprejsning for de danske drenge, efter de med seks sejre satte sig som nummer ét i gruppe B.

Hvis man kan kalde det en trone, så har vi ikke tænkt os at flytte os fra den.

Danny 'zonic' Sørensen

Men selvom Astralis har haft en god turnering, mener de, at Heroic må ses som favoritter, når de skal spille mod dem på onsdag. Det fortæller Astralis træner, Danny ’zonic’ Sørensen.

- Ja, de må jo være ret store favoritter, så det er en opgave, vi må tage på os. Vi vandt Pro League puljen med 6 sejre i de sidste 6 kampe, og vores hovedmål er altid at vinde turneringer, mere end det er at have en placering på en given rangliste, fortæller Astralis-træneren.

Når de to danske tophold krydser klinger onsdag, er det dog ikke kun et spørgsmål om at gå videre til semifinalen. Det er også en styrkeprøve om, hvem der i øjeblikket er Danmarks bedste Counter-Strike-hold. Og selvom Astralis-trænere ikke mener, at en kamp ikke afgør dét spørgsmål, så mener han, at de er klar til at tage kampen op.

- Jeg kan godt lide, at 'cadiaN' og Heroic har store ambitioner. Vores fokus er at være blandt de bedste i verden nu og om 1, 3, 5 og 10 år. Og hvis man kan kalde det en trone, så har vi ikke tænkt os at flytte os fra den. Heroic har haft et flot run, og de fortjener stor respekt. Ærligt tror jeg bare, mange undervurderer, hvad det kræver at skabe et tophold og blive på toppen over en længere periode. Det har vi og organisationen arbejdet på at bygge op i mange år, så vi tager gerne kampen op mod alle, der vil udfordre os på den lange bane. Det kommer én kamp ikke til at ændre på, uanset hvad den bliver, fortæller han.

- Jeg vil ikke ind i den der ’vi er bedre end dem fordi'-snak. Vi ved, hvad vi kan, og vi ved, hvad vi har i ærmet til de kommende kampe. Hvis det er godt nok, vinder vi. Men jeg tror under alle omstændigheder, det bliver en virkelig god kamp.

Kampen spilles onsdag klokken 17.30 og kan ses live på TV 2 Zulu og TV 2 Play.

Afstemning

Hvem tror du vinder?