E-sport

Astralis vinder drama - klar til danskerbrag om finaleplads

Lukas 'gla1ve' Rossander er glad efter sejren. Nu venter Heroic. TV 2 SPORT

Astralis har med nød og næppe booket billet til semifinalen ved ESL Pro League, hvor de senere lørdag aften møder rivalerne fra Heroic.

Se semifinalen mellem Astralis og Heroic lørdag aften kl. 21.00 på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Der skulle ekstra runder til, før Astralis-spillerne til sidst kunne juble over sejren over Mousesports i knald eller fald-kampen i ESL Pro League.

Efter stort drama på tredje og afgørende bane, Nuke, vandt Astralis i sidste ende kampen med 19-17 og dermed 2-1 i baner over danske Finn 'karrigan' Andersens mousesports-hold.

Dermed møder Astralis senere lørdag deres danske rivaler fra Heroic i kampen om en plads i søndagens finale i den store turnering.

Underlig serie

Sejren kom i hus efter en mærkelig bedst-af-tre-serie, hvor Astralis var suveræne på første bane, Dust2, som mousesports ellers havde valgt. Her vandt danskerne 16-3 og var i sikker kurs mod sejren.

Men mousesports ville det anderledes, da de uden problemer slog Astralis på Inferno med 16-6.

Dermed var der lagt op til en afgørende bane på Nuke, som Astralis så ud til at vinde klart. De var foran 12-3 ved pausen, men pludselig var de bagud og måtte kæmpe for at få kampen ud i overtid.

Her viste Astralis sig at være stærkest.

Danskerbrag med urolig optakt

Udover kampen om finalepladsen er der også et ekstra krydderi til semifinalen.

De to hold har nemlig været i ordkrig uden for serverne, hvor Heroic-kaptajnen Casper 'cadiaN' Møller har kaldt Astralis-stjernen Lukas 'gla1ve' Rossanders tweets for skamløse. Læs mere om den sag her.

De to hold mødtes i onsdags i samme turnering, og her gjorde Heroic kort proces og vandt kampen 2-0. Dermed søger de sultne Astralis-spillere revanche.

Heroic er nummer to på verdensranglisten, mens Astralis er nummer ni.

Vinderen af kampen møder NaVi i finalen søndag.