E-sport

Astralis-stjerne er tilbage efter fire måneders sygemelding

Andreas "Xyp9x" Højsleth er tilbage. Astralis

Astralis-træner Danny 'zonic' Sørensen har fået endnu et luksusproblem, når han skal sætte holdet, for nu er Andreas ’Xyp9x’ Højsleth tilbage.

Astralis-mandskabet har for første gang alle syv spillere til rådighed.

Det står klart, efter at Andreas ’Xyp9x’ Højsleth er tilbage fra den pause, han tog i slutningen af man på grund af udbrændthed og symptomer på stress. Efter fire måneder og syv dage træner han nu igen med holdet.

- Jeg er tilbage, skriver han kortfattet på sin Twitter.

Comeback i slutningen af oktober

Synkront med hans udmelding bidrager Astralis-holdkammeraterne med yderligere information om den tilbagevendte stjerne.

Både Lukas ’gla1ve’ Rossander og Emil ’magisk’ Reif skriver, at hans første turnering efter pausen bliver til BLAST Premier Fall Series, som begynder den 29. oktober.

Turneringen er ikke en del af kvalifikationsturneringerne til Majoren, hvorfor Astralis dermed ikke får tildelt strafpoint for at lave om i startopstillingen.

- Jeg er så glad for at se ’Xyp9x’ tilbage i træning igen. Ser frem til at spille turneringer med ’clutch master’ igen, skriver Nicolai ’dev1ce’ Reedtz på Twitter.

De oplyser ikke, hvem ’Xyp9x’ skal erstatte. I Counter-Strike spiller fem mand ad gangen, og Astralis har syv spillere på kontrakt.

Tilbage dagen efter turneringssejr

Den glædelige nyhed kommer dagen efter succesen i ESL Pro League, hvor Astralis vendte 0-2 til 3-2 mod NaVi og vandt turneringen.

’Xyp9x’ trak stikket den 28. maj. Dengang var udmeldingen, at han havde brug for en pause.

- Jeg har desværre følt mig udbrændt og har haft symptomer på stress jagtende mig i mange måneder. Det er tid til at tage en nødvendig pause for at finde motivationen til komme tilbage og konkurrere for Astralis, skriver han i en længere besked.

Beskeden kom ni dage efter Lukas ’gla1ve’ Rossanders sygemelding. Han er også tilbage og var en del af de fem spillere, der søndag vandt den store turnering.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra Astralis-lejren.