E-sport

Historisk dag for dansk Counter-Strike: - Det er sensationelt

En stor nyhed for dansk Counter-Strike tikkede ind mandag aften, da HLTV's verdensrangliste blev opdateret.

Indtil mandag den 5. oktober var det aldrig sket før, at to danske Counter-Strike-hold sad på de to øverste pladser på verdensranglisten. Det er det nu.

Dagen efter ESL Pro Leagues afslutning indtager Heroic førstepladsen og Astralis andenpladsen på HLTV’s verdensrangliste.

Heroic har taget springet fra anden- til førstepladsen efter sin semifinaleplads i ESL Pro League, og de bliver dermed det andet danske hold i historien til at opleve at være nummer et i verden.

- Det føles superfedt. Det er en plads, vi i lang tid har kæmpet for og stræbt efter. Hver mandag kl. 19, når ranglisten opdateres, har vi siddet klar. Endelig fik vi lov til at smage, hvordan det føles at være verdens bedste, siger Heroic-kaptajn Casper ’cadiaN’ Møller, til TV 2 SPORT.

Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche er meget imponeret over den vej, som Heroic-spillerne har taget. En vej, der nu har resulteret i det usandsynlige.

- Det er sensationelt, at Heroic ligger nummer et på verdensranglisten. Det havde ingen forventet i starten af året, siger han.

Heroic gik ind til året som nummer 16 i verden, og på det tidspunkt var en førsteplads heller ikke målet for kalenderåret.

- Ambitionerne for holdet, da vi fik de nye spillere med, var at nå top-10 ved udgangen af 2020. Så vi er langt foran vores målsætning, siger 'cadiaN'.

Dansk rivalopgør i vente

Førstepladsen kommer som et plaster på såret for Heroic-spillerne, der blev slået ud af ESL Pro Leagues semifinaler af de danske rivaler fra Astralis.

Netop Astralis har med sejren i samme turnering taget et stort spring frem på ranglisten, hvor de går fra niende- til andenpladsen.

Og Casper ’cadiaN’ Møller glæder sig til den kommende konkurrence fra de danske verdensstjerner.

- Det tegner sig mere og mere til at blive et rivalopgør. Det er ikke lang tid siden, hvor vi fejede snakken lidt af banen. Men begge hold og organisationerne har været aktive på de sociale medier, så vi er klar til at tage kampen op, siger ’cadiaN’.

De to hold har på det seneste stikket til hinanden. Det at være Danmarks bedste hold er en stor titel, og det har tydeligt kunnet ses på de sociale medier.

Da Astralis vandt over Heroic lørdag, drillede Astralis’ grundlægger og administrerende direktør, Nikolaj Nyholm, rivalerne ved at sætte to Astralis-spilleres hoveder over Heroic-spillernes t-shirts, der symboliserede, at de er Danmarks bedste hold.

Da det stod klart, at Heroic nu er verdens bedste hold, var Johannes ’b0RUP’ Borup hurtigt ude at give igen:

Førsteplads efter drama uden for serverne

Udover drillerier har der også været drama og skandaler med Heroic i fokus.

Deres træner, Nikolai ’HUNDEN’ Petersen var én af de 37 trænere i Counter-Strike-toppen, der blev taget i at have udnyttet en fejl i spillet. Det har på det seneste fået Astralis-lejren til tasterne.

De vil have spillerne fra Heroic på banen og høre, om de kendte til, at deres træner inden sommerferien benyttede sig af at snyde. De mener ikke, at det er nok, at ’HUNDEN’ og Heroic i et statement har fortalt, at spillerne ikke havde kendskab til det.

- Jeg vil helst ikke fokusere på den sag lige nu, da fokus for os lige nu er på ranglisten, og at vi spiller en vigtig kamp tirsdag mod FaZe i IEM New York, siger Casper ’cadiaN’ Møller og tilføjer, at han fortsat ikke har nogen kommentar til spørgsmålet om, hvorvidt spillerne kendte til ’HUNDENs’ snyd.

Skandale betyder ikke noget for Heroics førsteplads

Ifølge Jacob ’Pimp’ Winneche bør man ikke tænke på skandalen med ’HUNDEN’, når man tænker på Heroics store bedrifter, der har ført dem til tops.

- Jeg tror generelt, at Counter-Strike-spillere respekterer Heroic for de resultater, de har leveret. Skandalen med ’HUNDEN’ var i en periode, hvor de ikke vandt turneringer. Alle med forstand på CS:GO ved, at man ikke kan tage deres sejre fra dem.

Nu gælder for Heroic om at holde fast, og det er en svær disciplin, erkender ’cadiaN’.

- Det kræver en masse gode resultater at fastholde førstepladsen. Astralis har før vist, at det kræver kontinuitet at ligge deroppe. Det bestræber vi os også på at opnå. Vi har et tætpakket program, så det handler om at holde tungen lige i munden og fokusere på godt helbred, og at folk har energi til det, der venter.

Ifølge ’Pimp’ bliver det utrolig svært for Heroic at blive ved med at ligge, hvor de ligger. Der er nemlig mange stjerner, der banker på for at overtage deres plads.

- Det er måske på lånt tid. Når man kigger på de hold, der ligger i verdenstoppen, og de individuelle spillere, der er, har Heroic måske de mindst dygtige spillere. Men som et hold har de formået at gøre det virkelig godt. Men jeg har svært ved at se dem være et top-3-hold på sigt.

Mens Heroic allerede deltager i turneringen IEM New York, tager Astralis en pause.

TV 2 ZULU og TV 2 PLAY sender fra den store turnering, og sender klokken 14.00 Heroics åbningskamp mod FaZe.