E-sport

- Svært at vænne sig til 'det nye Astralis', siger dansk stjerne efter triumf

Ifølge Peter 'dupreeh' Rasmussen har det være svært at vænne sig til 'det nye Astralis'.

En lang og sej periode kulminerede for Astralis søndag aften.

Efter mere end fem måneder uden trofæer vandt det danske Counter Strike-hold ESL Pro League efter en dramatisk finale mod NaVi.

Triumfen er ekstra forløsende, fordi det er den første, siden profilerne Lukas 'Gla1ve' Rossander og Andreas 'Xyp9x' Højsleth sygemeldte sig i maj, hvorefter Patrick 'es3tag' Hansen og Lucas "Bubzkji" Andersen blev hentet ind.

- Det er jo fantastisk. For os fra den gamle kerne har det været en hård periode, hvor vi har mistet to spillere, der har været nede med stress, siger Peter 'dupreeh' Rasmussen, der har spillet for Astralis siden 2016.

- Det er fedt at mærke, at vi er vokset med opgaven, når vi kommer tilbage og skaber det her nye Astralis, hvor vi er syv mand på holdet. Det har været svært at vænne sig til, men vi er nået til et punkt, hvor det fungerer rigtig godt.

Kun 'gla1ve' er vendt tilbage på holdet, der dermed i øjeblikket består af seks aktive spillere og en træner.

- Vi ramte ikke topniveau

En enkelt turneringssejr betyder dog ikke, at arbejdet med at vende tilbage til fordums styrke er fuldendt.

I ESL Pro League måtte Astralis eksempelvis kæmpe sig til finalen gennem den såkaldte lower bracket - og dermed spille flere kampe - fordi de tidligere i turneringen blev ydmyget af de danske rivaler fra Heroic.

- Vi skal selvfølgelig bygge videre på det. Vi føler ikke, vi ramte vores topniveau i den her turnering, forklarer 'dupreeh'.

- Først og fremmest skal vi lige have kigget nogle af de kampe igennem, vi har tabt. Specielt vores første kamp mod Heroic, som vi fik rimelig meget stryg af. Vi skal analysere dem og også finde ud af, hvad vi gjorde godt. Men jeg tror, vi starter med en fridag.

Astralis har siden 2016 ligget nummer et på verdensranglisten i 108 uger, men er aktuelt nummer ni. I august var holdet helt nede som nummer 17.