E-sport

Dansk toptræner fyret efter snyd - holdet så ingen anden mulighed

Træneren Allan ’Rejin’ Petersen er ikke længere tilknyttet CS-GO-holdet mousesports. Sidste måned fik han en 20 måneders karantæne for at snyde.

Mørke skyer har hængt over CS:GO-verdenen det seneste stykke tid.

Sager om trænere, der har snydt ved at udnytte en fejl i spillet, er væltet ind de seneste måneder.

Mousesports' danske træner Allan ’Rejin’ Petersen er blandt puljen af trænere, der er blevet taget på fersk gerning. I september var 'Rejin' ude at erkende sit snyd, efter han fik en karantæne på 20 måneder.

En lang karantæne var dog ikke straf nok for den danske træner. Nu er han nemlig blevet fyret af sit hold. Det skriver mousesports på Twitter.

- Efter ESIC-undersøgelsen har vi besluttet at skille os permanent af med vores træner, Allan ’Rejin’ Petersen.

- Vi takker Allan for hans arbejde, og mens vi er ekstremt kede af at se ham forlade holdet, efterlod vores faste standpunkt for konkurrencemæssig integritet os uden nogen anden mulighed.

I alt er 37 trænere indtil videre blevet taget i at udnytte den omtalte coach-bug. Karantænerammen har varieret meget fra træner til træner, men 'Rejin' står noteret for den hidtil største straf med sine 20 måneders karantæne.

Allan ’Rejin’ Petersen har ikke på noget tidspunkt lagt skjul på, at han snød, efter det blev opdaget. Snyderiet foregik i fire kampe tilbage i 2017 og 2018.

Dansk træners snyd har skabt debat

Det samme gælder for danske Heroic-træner Nikolaj ’HUNDEN’ Petersen. Han har fået en karantæne på otte måneder, men i modsætning til den nu tidligere mousesports-træner, får han lov til at fortsætte som træner hos sit hold.

Den såkaldte coach-bug har også fået mange af spillerne til at ytre sig. Senest var det det danske Astralis-stjerne Lukas ’gla1ve’ Rossander, der gik ud og kritiserede Heroic.

Han satte store spørgsmålstegn ved Heroic-spillerne, hvor han efterlyste svar fra spillerne. 'gla1ve' så gerne, at Heroic-spillerne talte højt om, hvorvidt de var klar over, at deres træner snød.

- Hvis jeg var spiller, og min træner snød, uden jeg var klar over det, ville jeg med 100 procents sikkerhed fortælle offentligheden, at jeg ikke havde nogen fucking idé, at det foregik, skrev Astralis-spilleren Lukas ’gla1ve’ Rossander på Twitter.

Det havde Heroic-kaptajnen Casper ’cadiaN’ Møller en helt klar holdning til. Han var ikke tilfreds.

- Jeg synes, det er rigtig skamfuldt. Jeg bryder mig ikke om det. Jeg bryder mig ikke om måden, man håndterer situationen på udefra. Der er sket fejl; det kan vi alle være enige om. Men jeg føler, at det er folk, der forsøger at trække os ned, mens vi er på vej fremad. Hvis de skal trække os ned, må de sgu gøre det på serveren i stedet for, sagde Heroic-kaptajnen i sidste uge til TV 2 SPORT.