E-sport

Fyret træner tager udskældte Heroic i forsvar

Allan ’Rejin’ Petersen har fået næsten 20 måneders karantæne for at udnytte en fejl i CS:GO (Arkivfoto). mousesports

Allan ’Rejin’ Petersen mener, at folk skal holde igen med at kritisere Heroic og træneren Nikolaj ’HUNDEN’ Petersen, der har fået sin straf.

- Folk skal holde høtyvene lidt tilbage nu.

Sådan siger den nu tidligere mousesports-træner Allan ’Rejin’ Petersen til TV 2 SPORT, der tirsdag blev fyret, efter han havde udnyttet den såkaldte coach-bug. Ordene er dog ikke sagt om ham selv, men handler om Heroic-træneren Nikolaj ’HUNDEN’ Petersen. Han har også indrømmet brug af buggen, men i modsætning til den nu tidligere mousesports-træner, har han fået lov at fortsætte som træner hos sit hold.

Dette har affødt hårde kommentarer – især på sociale medier. Dette mener ’Rejin’ dog ikke er fair, og han støtter Heroic-mandskabet.

- Jeg synes, at vi skal stå sammen. Især en træner som Nikolaj ’HUNDEN’ får rigtig meget kritik på sociale medier lige pt., fordi han stadigvæk er hos Heroic. Og det, synes jeg, er meget uberettiget i forhold til, at Nikolaj jo har fået sin straf. Han overholder den inden for reglementet, siger den tidligere mousesports-træner til TV 2 SPORT.

- Vi er alle sammen mennesker, vi begår alle fejl, og dem betaler vi for nu.

Jeg tror ikke, der kommer noget godt ud af at jage hinanden

Allan ’Rejin’ Petersen

Nikolaj ’HUNDEN’ Petersens karantæne lyder på otte måneder, imens Allan ’Rejin’ Petersens er ude i 20 måneder. ’Rejin’ forklarer selv i et statement, at han tager fuldt ansvar for sine handlinger og accepterer straffen, imens han uddyber til TV 2 SPORT:

- Jeg fortryder det meget. Der er ikke så meget andet at sige. Jeg må tage pausen og komme forhåbentlig meget stærkere tilbage. Lad os spille fair alle sammen. Hvis man bryder reglementet, må man tage den straf, der kommer.

Kritik var uberettiget

Den såkaldte coach-bug har også fået mange af spillerne til at ytre sig. Senest var det det danske Astralis-stjerne Lukas ’gla1ve’ Rossander, der gik ud og kritiserede Heroic.

Han satte store spørgsmålstegn ved Heroic-spillerne, hvor han efterlyste svar fra spillerne. 'gla1ve' så gerne, at Heroic-spillerne talte højt om, hvorvidt de var klar over, at deres træner snød.

- Hvis jeg var spiller, og min træner snød, uden jeg var klar over det, ville jeg med 100 procents sikkerhed fortælle offentligheden, at jeg ikke havde nogen fucking idé, at det foregik, skrev Astralis-spilleren Lukas ’gla1ve’ Rossander på Twitter.

Men den kritik giver ikke noget til hele debatten og sagen, mener ’ 'Rejin'.

- Lukas (’gla1ve’, red.) er en dejlig dreng, men jeg synes, hans tweets var meget uberettigede. Der er ikke nogen, der vinder på, at Heroic-spillerne går ud og skriver på Twitter, at de ikke vidste det. Tværtimod., siger Allan ’Rejin’ Petersen.

- Jeg tror ikke, der kommer noget godt ud af at jage hinanden. Der er en undersøgelse i gang, og lad dem foretage den. Så må vi stole på, at scenen vil gå sammen og hjælpe hinanden. Vi skal bare videre herfra.

I alt er 37 trænere indtil videre blevet taget i at udnytte den omtalte coach-bug. Karantænerammen har varieret meget fra træner til træner, men 'Rejin' står noteret for den hidtil største straf med sine 20 måneders karantæne.