E-sport

Dansk stjerne fejrede hævn over Astralis med signalhorn efter midnat

Heroic er i finalen ved DreamHack Open Fall efter en marathonkamp mod de danske rivaler fra Astralis.

Se finalen søndag på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY

Store triumfer er forbundet med en grad af støj. Jubelbrøl, fyrværkeri og høj musik.

På grund af coronapandemien sidder verdens bedste Counter-Strike-spillere dog ikke i store arenaer, og de får dermed ikke suset fra tilskuernes brøl.

De sidder hjemme hos dem selv og må selv skabe festen. Og det gjorde danske Casper 'cadiaN' Møller i sin lejlighed i København, da klokken havde rundet midnat.

Han og Heroic vandt et fire timer langt drama over de danske rivaler fra Astralis og sikrede sig en plads i finalen ved DreamHack Open Fall.

'CadiaN' leverede det afgørende skud i tredje og afgørende map, og efter at have råbt sin glæde ud fandt han et signalhorn frem og vækkede måske en nabo eller ti med et par båt-lyde på den gode side af 100 decibel.

Hævn efter tungt nederlag

Det var et billede på stor lettelse fra 'cadiaN'. I det indledende gruppespil slog Astralis nemlig Heroic, der måtte tage den lange vej til finalen i turneringens nedre halvdel, hvor ét nederlag ville betyde exit.

- Jeg har tænkt på den her kamp, siden jeg øjnede muligheden for at møde Astralis på et eller andet tidspunkt i den her turnering. Jeg ville så gerne have den hævn fra sidst, siger Casper 'cadiaN' Møller til TV 2 SPORT.

- Det er verdens to bedste hold, der duellerer mod hinanden en lørdag aften. Begge danske. Det bliver ikke meget smukkere end det.

Takker Astralis

Det var fjerde gang på mindre end en måned, at holdene stod over for hinanden. En periode, hvor begge hold har været oppe som nummer et på verdensranglisten.

Danmark sidder lige nu på Counter-Strike-tronen. Inden DreamHack Open Fall var holdene rangeret som nummer et og to på listen. Astralis som etter.

- Vi slog Astralis første gang. De slog os i de to efterfølgende. Nu udligner vi til 2-2. Det her rivalopgør, som det er ved at blive til, er bare fedt at følge. Det udvikler sig konstant, og dansk Counter-Strike har længe haft brug for, at der var andre end Astralis. Så tak til dem for at gøre os bedre. Jeg håber, de har det på samme måde, siger 'cadiaN'.

Ubesejrede franskmænd

I finalen skal Heroic op mod franske Vitality, der har vundet samtlige kampe i turneringen.

Sidst holdene mødte hinanden, var i finalen ved ESL Cologne den 30. august, hvor Heroic vandt suverænt.

- Jeg tror meget på den. Vi spillede mod dem i finalen i ESL Cologne, hvor vi vandt 3-0 (16-7, 16-13, 16-9, red.). Det tror jeg ikke, vi gør søndag. Jeg synes, de er blevet bedre siden da. De har nogle spillere, der virkelig gør det godt, siger 'cadiaN'.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at spille kampen. Jeg tror, den bliver rigtig fed. Men den bliver også supersvær.

Kampen starter søndag klokken 18 og kan ses direkte på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.