E-sport

Heroic tager stor titel efter gyser

Heroic var nået hele vejen til finalen i Dreamhack Open Fall, og det endte med en sejr over Vitality. Men der måtte flere ekstremt tætte baner til.

Jublen og forløsningen var ikke til at tage fejl af, da det danske Counter-Strike-hold Heroic vandt titlen ved Dreamhack Open Fall efter en lang og jævnbyrdig finale.

Det skete med en sejr på 3-2 over det franske hold Vitality. Der blev i finalen spillet bedst af fem baner, og den tætte kamp varede over seks timer.

Heroic 3-2 Vitality

  • Overpass: 17-19
  • Nuke: 22-20
  • Inferno: 16-11
  • Vertigo: 10-16
  • Mirage: 16-7
  • Flest kills hos Heroic: Casper 'cadiaN' Møller (120)

Opgøret, der begyndte søndag klokken 18, sluttede først lidt over midnat.

Vitality indledte med at vinde første bane - det såkaldte Overpass-map - med 19-17 efter ekstra runder. Vitality, der er nummer fire i verden, havde selv valgt banen.

Heroic svarede dog godt tilbage på Nuke-mappet, som danskerholdet havde valgt. Her udlignede Heroic til 1-1 efter en kneben sejr på 22-20, hvor der måtte to gange "overtid" til.

Den tredje bane - Inferno-mappet - var valgt af Vitality, og den vandt Heroic med cifrene 16-11.

Der blev dog endnu en gang bragt balance i regnskabet, da Vitality udlignede til 2-2. Det skete efter en sejr på 16-10 i Vertigo-mappet, som Heroic havde valgt.

Dermed skulle finalen ud i den femte og afgørende Mirage-bane. Den vandt Heroic overbevisende med 16-7, og dermed var titlen hjemme, hvilket holdkaptajn Casper 'cadiaN' Møller valgte at fejre med sit berygtede signalhorn på den anden side af midnat.

Det var afslutningen på en god uge for Heroic, der har hentet nogle flotte sejre i denne uge turnering.

Heroic, som er nummer to i verden, slog Astralis i semifinalen. De to danske hold havde mødt hinanden en del gange på det seneste, og det er endt med to sejre til hver i de seneste to turneringer.

Der var 16 hold med fra start af hovedturneringen. Præmiepuljen lyder på 115.000 dollar, hvoraf Heroic får 33.000 dollar - 207.000 kroner. Langt mere betydningsfuldt får de 2500 såkaldte "RMR Point" og kvalificerer sig til turneringen IEM Global Challenge i Köln i december.