E-sport

Astralis-stjerne: - Jeg var meget naiv

Andreas 'Xyp9x' Højsleth. Astralis

Andreas 'Xyp9x' Højsleth er motiveret for at vise i den kommende turnering, at han stadig har et højt niveau.

Brillen er den eneste visuelle forskel fra nu og for seks måneder siden.

Men mentalt er der en langt større forskel.

Andreas 'Xyp9x' Højsleth er igen klar til at spille for det danske Counter Strike-hold Astralis, efter stress har holdt ham væk fra turneringer siden maj.

Nu fortæller han for første gang om, hvordan det påvirkede ham. Men først giver han en status på, hvordan han har det i dag.

- Jeg har det godt. Jeg synes, pausen har været god for mig, og jeg har brugt tiden fornuftigt. Jeg føler, jeg har fået fornyet energi og masser af motivation til at komme tilbage. Jeg har også spillet en smule med holdet, og det er gået rigtig godt, så jeg føler ikke, der er gået noget tabt under min stressperiode, siger "Xyp9x".

"Det sker ikke for mig"

Andreas Højsleth går også under navnet clutchministeren for sine evner i Counter Strike, selv når situationen i runderne ser skidt ud. Han er ganske enkelt mentalt stærkere end sine modstandere.

I foråret var det mentale overskud væk. Han lyttede omsider til sine holdkammerater og gav sin krop en tiltrængt pause.

- For mig var det indre uro. Det var utilpashed og ikke kun hovedpine. Det var træls at sidde i. Det var sgu hårdt. Til sidst sagde mine holdkammerater, 'du bliver nødt til at gøre noget ved det. Du er helt væk'. Og det kunne jeg også selv se, men jeg var meget naiv og sagde, "det sker ikke for mig".

- Jeg tror ikke, man forstår det rigtigt, når det rammer første gang. Så mit råd til andre vil også være at virkelig mærke efter og tænke, det ikke er normalt. Det er ubehageligt, beskriver Astralis-spilleren det.

Andreas "Xyp9x" Højsleth i aktion (ARKIVFOTO).

Optimerer med briller

På mandag gør han så officielt comeback, når det danske hold skal spille BLAST Premier Fall Series. Og det bliver ikke en turnering, hvor han har få forventninger til sig selv.

- Jeg sidder helt sikkert med noget motivation, og jeg skal prøve at bevise, at nu når Patrick (Patrick 'es3tag' Hansen, red.) har gjort det så godt, at folk ikke tænker, om jeg kan komme tilbage og levere. Vi skal huske, at det stadig er den gamle Xyp, siger han med et smil.

Helt den gamle 'Xyp9x' er det dog ikke. For hvis kameraerne viser Astralis-spillerne i pauserne mellem runderne, vil man kunne se, at "Xyp9x" er iført briller. Og dem kommer han til at spille med både ved onlineturneringer, og når spillerne igen kan være fysisk ude og spille i arenaer på den anden side af coronapausen.

- Jeg fandt ud af, at jeg ikke havde det bedste syn. Så det er noget, jeg har optimeret på. Og det hjælper 100 procent. Så dem bruger jeg, når jeg sidder og spiller. Det er godt for øjnene.

Sådan bliver det nye look for 'Xyp9x', når han spiller.

Udover brillerne kan 'Xyp9x' også tage en vigtig lektie med videre i karrieren. For hans stressfravær har været lærerigt for ham.

- Jeg synes, det har været meget lærerigt at prøve. Man lærer sig selv meget bedre at kende. Hvad har man brug for, og hvad der er godt for en. Når jeg er på den anden side, er det også noget, man gerne vil glemme. Men det er også et sted, man ikke gider falde tilbage igen.

- Så det er helt sikkert noget, man har fokus på, og noget, som jeg siger til de andre, at de skal have fokus på. Man skal passe på sig selv.

Astralis møder i første runde MIBR. Det er mandag klokken 16.30, og den kan ses på TV 2 PLAY.