E-sport

Astralis-stjerne forstod intet - elendigt og kæmpe fejltagelse, siger ekspert

Astralis slog G2 med 2-1 og kvalificerede sig til BLAST Premier Fall Finals. Undervejs opstod en situation, som overraskede alle.

Ingen forstod, hvad der lige var foregået. Både kampens kommentatorer og Astralis-spillerne sad uforstående tilbage, efter holdkaptajn Emil 'Magisk' Reif netop havde nedlagt fire modstandere.

- Hvad sker der, Emil? Hvordan kan du stå der, uden du bliver set?, lød det fra Astralis' Lukas 'gla1ve' Rossander i holdets interne kommunikation, som du kan høre her.

Den mest oplagte til at give et svar - hovedpersonen selv - havde dog svært ved at gøre holdkammeraten og alle andre klogere.

- Ja, det ved jeg ikke, mate. Jeg var helt hvid (blindet af en flahsbang, red.). De løb forbi mig, ha ha ha, svarede 'Magisk'.

"ELENDIGT" af G2

Situationen opstod på banen Nuke, der var anden bane i bedst af tre-serien.

Astralis havde tabt på Dust2 og var under pres, selvom de var foran 13-9 og på den forsvarende side som counter-terrorister.

Modstanderen G2 forsøgte at overrumple det danske hold, men den franske spiller François 'AmaNEk' Delaunay glemte fuldstændig et tjekke et essentielt område på banen - det såkaldte CT-vent. Herfra kunne Astralis-stjernen 'Magisk' stille og roligt nedlægge modstanderne en efter en.

- Det er stort af 'Magisk', men det er ELENDIGT af G2. Der er ingen, der tjekker CT-vent. Ja, det kan godt være, de er flashet, når de kommer ind, men du skal simpelthen gå ud fra, der er en, der står CT-vent. Første mand vender ryggen til ham, og anden mand er slet ikke klar på det.

- Det er en kæmpe fejltagelse af G2, men en stor straf uddelt af 'Magisk', lød det fra CS:GO-ekspert og kommentator Niels 'rizc' Topp.

Emil 'Magisk' Reif kunne kun grine af modstanderens fejl.

"Hvor er du sindssyg, Emil"

Astralis' træner, Danny 'zonic' Sørensen, konstaterede kort og kontant.

- Hvor er du sindssyg, Emil.

Fejltagelsen blev dyr for G2, der ligger nummer 13 på verdensranglisten. Herfra kørte Astralis stille og roligt anden bane hjem med cifrene 16-12.

Alligevel blev kampen først afgjort efter et overtidsdrama på Inferno, hvor Astralis vandt 19-15 på den afgørende bane. Dermed er de danske verdenstreere klar til den store turnering BLAST Premier Fall Finals i slutningen af november.

Nu venter blot en enkelt kvalifikationsfinale, hvor det skal afgøres, om det danske hold går videre fra gruppen som etter eller toer.