E-sport

Stjerne "havde det ad helvede til", men spillede - viste sig at være corona

Brasilianske Marcelo 'coldzera' David var blevet smittet med Covid-19, da han førte FaZe til sejr over OG i turneringen IEM Beijing-Haidian.

Se IEM Beijing-Haidian på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY

Coronavirus kan sætte en stopper for mere eller mindre al sport og alle sportsudøvere. Counter-Strike er en undtagelse.

På grund af pandemien sidder langt de fleste spillere hjemme hos dem selv, når de store turneringer bliver spillet.

Derfor kunne den brasilianske stjernespiller Marcelo 'coldzera' David, der for nogle år siden var regnet som verdens bedste, føre sit hold, FaZe, ind til kampen mod OG fredag aften ved den store turnering IEM Beijing-Haidian.

- Han har det ad helvede til. De sidste to dage har han haft det lidt hårdt, men vi er kommet igennem træningen, og han har desværre fået det lidt dårligere dag for dag. Vi gør, hvad vi kan, sagde 'coldzera's danske holdkammerat Markus 'Kjaerbye' Kjærbye til TV 2 SPORT inden kampen.

Danskeren fortalte, at 'coldzera' for nylig havde været sammen med personer, der efterfølgende havde testet positiv for Covid-19.

Efter kampen mod OG fik 'coldzera' svar på sin test, og den var positiv.

- Det er corona, der har fået ram på mig, skriver han på Instagram.

Marcelo David har endda fået den absolutte hovedrolle på FaZe, hvor han er blevet ingame leader, efter holdet sagde farvel til Nikola 'Niko' Kovač.

OG ligger på syvendepladsen på verdensranglisten, mens FaZe er nede som nummer ti - og med 'coldzera's sygdom in mente blev favoritværdigheden ikke mindre.

Men det endte med en FaZe-sejr på 2-1 (Inferno: 16-10. Dust2: 20-22. Mirage: 16-12), og det var ikke ingame leaderen, der faldt igennem.

'Coldzera' fik den næsthøjeste rating på holdet med en score på +11.

Dermed kan FaZe søndag spille sig i finalen i gruppe A, hvor de møder Vitality. Chancen for at gå videre til playoffs er i hvert fald ikke blevet mindre af sejren, da selv et nederlag til Vitality vil give FaZe en ekstra chance for at spille sig videre.

Det danske hold MAD Lions træder ind i turneringen lørdag, hvor de er klar underdog mod NAVI. Kampen spilles klokken 15 og kan ses på TV 2 ZULU eller TV 2 PLAY.

Heroic, Astralis og North er også med i turneringen, men deres gruppe starter først torsdag i den kommende uge.