E-sport

Dansker ansat kort før storkamp - erstatter udelukket landsmand

Blot få timer før holdets kamp mod Astralis har mousesports ansat den danske træner Torbjørn 'mithR⁠' Nyborg.

Torbjørn 'mithR⁠' Nyborg har fundet sig en ny arbejdsgiver.

Han er med omgående virkning blevet ansat som træner hos CS:GO-holdet mousesports, hvor landsmanden Finn 'karrigan' Andersen er ingame-leader.

Hans første kamp i spidsen for mousesports falder lørdag, hvor Astralis venter i turneringen IEM Beijing. Det skriver holdet på Twitter.

Den danske træner har tidligere været coach for North og senest australske Renegades.

Erstatter karantæneramt landsmand

Torbjørn 'mithR⁠' Nyborg overtager det ledige sæde, efter landsmanden Allan ’Rejin’ Petersen blev fyret tilbage i oktober.

Han blev fyret af mousesports, fordi han blev tildelt en karantæne på 20 måneder for snyd. Af den årsag så holdet ingen anden løsning end at lade vejene skilles.

'Rejin' var blot en af mange toptrænere, der blev taget på fersk gerning i at udnytte en fejl i spillet, der gjorde det muligt at se modstandernes lokation.

Karantænerammen for de snydende trænere har varieret meget, men 'Rejin' står noteret for den hidtil største straf med sine 20 måneders farvel til CS:GO-scenen.

'Rejin' snød tilbage i 2017 og 2018, men blev først opdaget i 2020. Efter afsløringen var han hurtigt ude og undskylde for sine handlinger.

- Jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger. Der er absolut ingen undskyldninger, sagde han tilbage i september til TV 2 SPORT.

Se kampen mellem mousesports og Astralis på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY fra klokken 18.30.