E-sport

Kriseramte North bænker profiler

North ændrer strategi og vil fremover fokusere på at udvikle talenter.

Det har ikke været et godt 2020 for det danske Counter-Strike-hold North, og nu tager de konsekvensen.

To af holdets mest rutinerede spillere Mathias ’MSL’ Lauridsen og Philip ’Aizy’ Aistrup er blevet hevet ud af startopstillingen. Det sker i et led i en ny strategi, der skal fokusere mere på talentudvikling. Det skriver holdet i en pressemeddelelse.

- Disse beslutninger er ikke lette, men af og til er forandring nødvendigt. Begge spillere har ambitioner om at være med helt i toppen og er ikke med på den type projekt, vi fortsætter med, siger Graham Pitt, Head of Esports Operations.

Der har ikke været meget at glæde sig over for North i år. De gik ind til året som nummer 19 på verdensranglisten, men faldt hurtigt til 21.-pladsen. Den placering har de ikke forbedret og er i øjeblikket nummer 25.

Nu sadler de om til en ”ny økonomisk bæredygtig CS: GO-strategi”.

- Vi vil fokusere på at rekruttere unge, talentfulde spillere fra den massive nordiske talentfabrik, siger Graham Pitt.

Næste turnering for North bliver DreamHack Masters Winter i begyndelsen i december, og her hiver de Kristoffer 'Kristou' Aamand tilbage fra lånet hos AGF, mens de giver svenske Rasmus ’kreaz’ Johansson chancen.

Bænkede profiler søger nye udfordringer

’Aizy’ og ’MSL’ var en del af North fra begyndelsen i 2017. Førstnævnte har ikke været på andre hold siden, mens ’MSL’ nåede at spille for Rogue og OpTic, inden han gjorde comeback for North.

Nu søger de begge nye udfordringer.

- Bænket i North. Hårde nyheder, fordi North har været en stor del af min karriere både i med- og modgang. Jeg er taknemmelig for oplevelsen, skriver ’Aizy’ på sin Twitter, hvor han tilføjer, at han leder efter et nyt hold.

Det gør ’MSL’ også.

- Jeg tror, det er den rigtige beslutning for begge parter (at bænke MSL, red.). Vores ambitioner stemte ikke overens, og vi kunne ikke opbygge det, vi gerne ville, skriver han på Twitter.