E-sport

- Et af historiens mest fejlslagne projekter, siger ekspert om FCK-satsning

North har haft alle forudsætninger for at blive en kæmpe succes, men de har forspildt muligheden, mener Counter-Strike-ekspert Jacob ''Pimp' Winneche.

- Det er et hold, der endelig har indset, at de er i en dyb, dyb krise.

Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche ser nyheden om, at danske North sænker ambitionsniveauet og fremover fokuserer på talentudvikling, som en uundgåelig og naturlig konsekvens af de seneste års dårlige resultater.

En beslutning, der ifølge eksperten ”kommer et eller halvandet år for sent og er et tegn på desperation”.

- For mig at se er det her et sidste udkald.

Dermed er et punktum sat for tiden, hvor Norths ambition var at blande sig i verdenstoppen. Noget, de ikke har været i nærheden af det seneste halvandet år. Det er til trods for, at økonomien, faciliteterne og spillertiltrækningskraften har været på allerhøjeste plan.

Forudsætningerne har været der, men de er ikke blevet udnyttet. Derfor fælder Jacob Winneche en kontant dom over det mislykkede projekt.

- Det har været skuffelse, på skuffelse, på skuffelse, så jeg er slet ikke bleg for at sige, at det er et af de mest fejlslagne projekter, Counter-Strike nogensinde har set.

North blev stiftet af FC København og Nordisk Film i januar 2017, og de høje ambitioner var ikke til at tage fejl af. "Vi har meget store ambitioner med North, som vil være blandt verdens stærkeste fra dag ét," lød det fra FC Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt, den 3. januar 2017.

Det er dog lang tid siden, at North-fans har haft noget at glæde sig over. I 2020 er en 21.-plads det højeste, de har ligget på verdensranglisten, og i øjeblikket er de nummer 25.

Intet har fungeret de seneste to år

Det er slet ikke dér, de burde ligge, mener Jacob Winneche, der peger på, at der i løbet af årene er blevet truffet mange forkerte beslutninger.

- Det har virket, som om de i de seneste to år har prøvet at bygge videre på det her projekt, der på intet tidspunkt rigtigt er slået igennem. Det er, som om alle deres udskiftninger har været lappeløsninger eller noget, der skulle maskere de underliggende problemer.

- Beslutningstagerne har enten ikke haft de rette folk omkring sig til at træffe de rigtige beslutninger, eller også har de simpelthen bare truffet en masse dårlige. For der har simpelthen ikke været noget i North, der har lykkedes de sidste to år.

Eksperten peger på, at det også har kunnet ses i spillernes præstationer under kampene, at der har været noget underliggende galt, til trods for at alt burde spille og være i orden.

- Der har tit været perioder, hvor man har hørt om, at de bare har trænet, trænet og trænet, men de er bare ikke blevet bedre. Så måske har det været en mættet kultur, hvor spillerne er blevet trætte af det og overbebyrdet. Heller ikke her har de formået at få det løst.

Bænker to profiler

I forbindelse med omlægningen bænkede de tirsdag aften to af deres bærende kræfter i form af Philip ’Aizy’ Aistrup og Mathias ’MSL’ Lauridsen og begyndte på en ”ny økonomisk bæredygtig CS:GO-strategi”.

Der har ikke været meget at smile af på North de seneste år.

Sportsligt bør det ikke give resultater lige nu, men økonomisk giver det ifølge Jacob Winneche mening.

- De mister deres bedste spiller og det eneste i North, der måske har fungeret de seneste år. 'Aizy' kan godt være sin egen præstation bekendt. Han har ikke været helt oppe på det niveau, han var engang, hvor han blev anset for at være en top-15-spiller i verden.

- Det er skidt for North, at man mister ham i det nye projekt. Man kan fristes til at tro, at det er, fordi de udmærket godt er klar over, at han er den eneste, der reelt set har noget værdi. Det samme kan siges om 'MSL', der er in-game leader, og de er i høj kurs, siger han.

Nu ser han frem til at følge North uden at skulle have samme store forventninger til dem. Det får han mulighed for allerede i begyndelsen af december, hvor North deltager i DreamHack Masters Winter.