E-sport

Astralis med stor ændring før sygemelding - 'uden nogen lagde mærke til det'

Lukas 'gla1ve' Rossander er tilbage i rollen som in-game leader for Astralis.

Se G2-Astralis torsdag på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY

CS:GO-holdet Astralis har haft et turbulent 2020, hvor holdets in-game leader var en af to sygemeldte spillere med symptomer på stress og udbrændthed.

Lukas 'gla1ve' Rossander, der var blandt verdens bedste in-game leadere, gjorde comeback i oktober efter fire måneders sygemelding, og nu er han blevet klar nok til at tage rollen tilbage, efter Emil 'Magisk' Reif har vikarieret.

- Først og fremmest vil jeg sige, at det er fedt at være på et hold, hvor der er andre til at tage over, når enkelte har brug for en pause. Hele holdet er stolte af, hvordan Emil har trådt ind og taget over, siger 'gla1ve'.

Hemmelig indkøring

Sygemeldingen kom tilbage i maj, men allerede inden da var holdet klar over, at in-game leaderen blev nødt til at tage en ufrivillig pause fra CS:GO.

Derfor forsøgte Astralis i al hemmelighed at køre 'Magisk' i stilling.

- Vi skiftede gradvist til Emil, længe inden jeg gik på pause, uden nogen lagde mærke til det, men jeg tror, det kommer til at gøre en forskel, at han nu kan fokusere mere på sit eget spil igen. Han er en sindssyg dygtig spiller, som jeg tror vi nu får endnu mere ud af, siger 'gla1ve'.

- Det er en stor opgave at være in-game leader på et hold som Astralis, hvor forberedelse og analysearbejdet fylder utroligt meget, så jeg er glad for, at jeg har kunnet overtage gradvist og komme mig helt. Jeg føler mig nu helt klar og glæder mig til at vi for alvor kommer ind i vores egen rytme igen.

- Kan kun gøre holdet bedre

Allerede under kampen onsdag, hvor Astralis havde kniven for struben i Dreacmhack Open mod Team Liquid, var spillerne tilbage i deres vante roller.

'Magisk' kvitterede med en rating på 1.26 og en positiv score på 45-36. Astralis vandt kampen med 2-0 og møder torsdag G2 i en kamp om at komme i kvartfinalen.

- Rollen hos Astralis har været en kæmpe opgave at skulle påtage sig, specielt når det er verdens bedste in-game leader, man skal overtage rollen fra, siger Emil 'Magisk' Reif.

- Jeg har arbejdet hårdt for, at vi kunne holde fast i toppen, og det er vi lykkedes med og har endda også vundet to turneringer. Det er jeg stolt af, sammen med holdet selvfølgelig.

- Når det er sagt, glæder jeg mig vildt til at have Lukas tilbage som in-game leader. Der er ikke er nogen tvivl om, at han er den fødte leder og en af verdens bedste, hvis ikke dén bedste i den rolle. Det betyder også, at jeg kan fokusere lidt mere på det individuelle igen, hvilket jeg må sige, jeg har savnet lidt. Det her kan kun gøre holdet endnu bedre på sigt, er jeg sikker på.

Under Lukas 'gla1ve' Rossanders ledelse har Astralis vundet fire Majors og har i lang tid ligget på verdensranglistens førsteplads.

Lige nu er Astralis nummer fire.