E-sport

Dansk Counter-Strike-hold undskylder for bandeord

På baggrund af episoden har Heroic ansat en person til at håndhæve holdets værdier.

- At være Heroic er meget mere end at spille Counter-Strike. Det er meget mere end at vinde turneringer.

Sådan indleder det danske Counter-Strike-hold Heroic et længere statement på Twitter udsendt onsdag aften. Deres motto hedder "Be Heroic", og i andet afsnit skriver de, at de har afveget fra dette:

- Under en officiel kamp er vores spillere blevet hørt bruge bandeord, der ligger langt fra vores værdier.

Holdet tilføjer, at de har sagt undskyld til de berørte parter.

TV 2 SPORT har torsdag været i kontakt Heroics administrerende direktør, Erik Askered, der ikke vil fortælle, hvilke bandeord der er tale om, og ej heller i hvilken turnering det er blevet brugt i.

- Som vi skriver i statementet, undskylder vi til de berørte parter, og det er sådan, det er. Glædelig jul, siger Heroic-direktøren til TV 2 SPORT.

Forvirring hos eksperter

Da Heroic lagde statementet op onsdag aften, afledte det straks kommentarer fra fans såvel som eksperter.

Blandt andre danske Jacob ’Pimp’ Winneche, som koblede det sammen med en episode fra 17. december og en jubelscene fra holdets kaptajn, Casper ’cadiaN’ Møller.

- ’cadiaN’ gjorde intet galt ved at vise følelser. Du har en træner, der afsoner karantæne for at snyde (Nicolai ’HUNDEN’ Petersen, red.), ansat. Mousesports tog ansvar – de var "heroic", I er ikke, skriver han på Twitter.

Klippet med ’cadiaN’ kan ses her. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er det dog ikke den episode, Heroic undskylder for.

Også den internationale ekspert Mohan ’launders’ Govindasamy er forvirret og undrer sig.

- Jeg er overrasket over, at de er dumme nok til at sætte deres egne spilleres moral i tvivl offentligt. For hvad? Et signal?, skriver han.

TV 2 SPORT har spurgt Heroics administrerende direktør, Erik Askered, om, hvorfor de har lavet et statement, der har givet anledning til så meget forvirring. Dette har han ingen kommentar til og henviser til samme kommentar som tidligere.

Offentliggør ansættelse

Heroic skriver desuden, at de har ansat en ’Chief Cultural Officer’, der skal udvikle et værdigrundlag og en kultur, som Heroic vil kalde "Be Heroic". Den nye mand i stillingen hedder Troels Robl.

Heroic og resten af Counter-Strike-verdenstoppen er gået på juleferie og er først tilbage til næste år.