E-sport

Dansk stjernes fremtid uvis

Ifølge Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche står Finn 'karrigan' Andersen i en god situation.

Danske Finn ’karrigan’ Andersen står over for en vigtig beslutning.

Hans kontrakt med mousesports-mandskabet udløber til marts. Derfor er det helt store spørgsmål, om den danske Counter-Strike-stjerne skal blive, eller om han skal satse på et andet projekt.

Hos mousesports’ Chief business development officer, Jay Dominicus, lægger de ikke skjul på, hvor de står.

- Han (’karrigan’, red.) har anmodet om mere tid, da det er en stor beslutning for os begge. I mellemtiden undersøger vi andre muligheder for at være forberedt, hvis Finn vælger at prøve noget andet, siger han til HLTV.

Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche er ikke i tvivl om, hvad udmeldingen fra mousesports betyder.

- Jeg vurderer, at ’karrigan’ står i en rigtig god situation. Han er en af de bedste og mest erfarne in-game leaders i spillet og har på alle hold vist, at han kan føre dem til succes. Jeg forstår godt, at ’karrigan’ venter lidt med at træffe en beslutning.

'karrigan' er eftertraget

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra ’karrigan’, der er kendt i rollen som in-game leader, som løst oversat betyder holdkaptajn. Det er spilleren, der kalder taktikken før og under hver runde.

Spillere i den rolle er afgørende og svære at få fat i lige nu. Og betyder det ikke noget, at man fylder 31 år til april.

- De er eftertragtede, fordi der ikke er særlig mange af dem, og kvaliteten er ikke så høj. Det er en mangelvare. Hvis man vil have en, der har bevist sig før, er ’karrigan’ et godt bud. Han er efter min overbevisning i top-3 over in-game leadere i verden. Så det er et rigtig stærkt kort at have, siger Jacob ’Pimp’ Winneche.

Kan blive genforenet med tidligere hold

Men hvad ender ’karrigan’, der skiftede fra FaZe til mousesports i begyndelsen af 2019, så med at gøre?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. De to mest realistiske scenarier er, at han bliver i mousesports med en ny aftale og måske en klausul om, at der skal ske ændringer på holdet. Scenarie to er, at han tager til FaZe. De er i desperat mangel på en in-game leader.

’karrigan’ spillede på FaZe-mandskabet fra slutningen af 2016 til slutningen af 2018. Her førte han dem til store titler. Til sidst blev han dog sendt væk efter svingende resultater.