E-sport

- Det måske mest fejlslagne projekt nogensinde, siger ekspert om North

Ifølge Jacob ”Pimp” Winneche har North truffet mærkelige beslutninger, siden holdet blev en del af e-sport for fire år siden.

Danske North er fortid i e-sport.

Det offentliggjorde Parken Sport & Entertainment og Nordisk Film tidligere i dag i en pressemeddelelse.

Det efterlader TV 2 SPORTs e-sportsekspert Jacob "Pimp" Winneche med en tom følelse, men ifølge ham har holdet længe haft det svært.

- Det er måske det mest fejlslagne e-sport-projekt, der nogensinde har eksisteret – i hvert fald på dansk jord. Det er virkelig ikke godt, siger Jacob "Pimp" Winneche.

- Taget investeringen, potentialet og det set-up, de havde til rådighed, i betragtning, formåede man aldrig rigtigt at få noget ud af North – i hvert fald ikke som man havde forventet. Så man står lidt tilbage med en flad fornemmelse.

North blev lanceret i 2017, men coronavirussens udbredelse har nu fået de to investorer til at lukke holdet ned.

I fremtiden er det måske ærgerligt, vi ikke har en stor dansk klub, som potentielt kunne være udfordrer til Astralis

Jacob "Pimp" Winneche, e-sportsekspert

Det er især flere af holdets beslutninger igennem årene, som Jacob "Pimp" Winneche har svært ved at forstå.

- Når der er skiftet spillere, lavet holdomstruktureringer og så videre, har det set mærkeligt ud hele vejen igennem. Jeg har siddet tilbage med en ”nå, hold da op”-følelse. Det har ikke rigtigt givet mening, forklarer han.

- En skam

North lukker fra dags dato og ender derfor som nummer 46 på verdensranglisten. På det nu lukkede hold var Nicklas Gade, Rene Borg, Jonas Olofsson, Kristoffer Aamand og Denis Gutaj – flere af dem er begyndt at søge job på deres Twitter-profiler.

TV 2 SPORT var tidligere i dag i kontakt med Rene ’cajunb’ Borg, men han ønskede ikke at deltage i et interview.

- Jeg vil helst ikke udtale mig lige nu. Jeg er virkelig påvirket af det her, lød det fra spilleren.

North har blandt andet vundet DreamHack Masters Stockholm 2018 og mindre sejre som DreamHack Open Valencia 2018 og DreamHack Open Montreal 2017.

Men ifølge Jacob "Pimp" Winneche er der ”helt objektivt set ikke nogen spillere, der har slået igennem på North”.

- Det er en skam, at North ikke har været i stand til at udnytte det talent, de har, bedre, end de egentlig har. Om det er ledelsen, faciliteterne eller spillerne selv, der ikke har været seriøse nok omkring det – jeg ved det ikke. Jeg tror, kulturen i North bærer en del af skylden for det, forklarer eksperten.

Mangel på dansk modstand til Astralis

Med lukningen af North er der dermed et hold færre fra Danmark på den store e-sportsscene.

Og selvom North i Jacob "Pimp" Winneches øjne ikke har spillet en afgørende rolle de seneste år, ærgrer han sig over nedlukningen.

- Det, vi mister, er potentialet fremadrettet. Det er jo ærgerligt, at vi ikke kan se, hvad det kunne være blevet til, hvis man nu havde fået vendt skuden.

- I fremtiden er det måske ærgerligt, vi ikke har en stor dansk klub, som potentielt kunne være udfordrer til Astralis. Dem er der bare ikke flere af lige nu, lyder det fra Jacob "Pimp" Winneche.

Mens North ikke længere er en del af e-sport, består Fifa-delen stadig. Den del overtages af FCK, og North vil derfor fortsat deltage i eSuperligaen.