E-sport

Stort dansk Counter-Strike-hold lukker

Det danske CS:GO-hold North er et overstået kapitel. Det står som en kendsgerning fredag middag.

Det ambitiøse CS:GO-projekt North er per dags dato slut.

Det meddeler selskaberne bag CS:GO-holdet, Parken Sport & Entertainment og Nordisk Film, i en pressemeddelelse.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi nu må lukke den dansk baserede e-sportsvirksomhed North, som har sat et flot aftryk i international e-sport, siger Lars Bo Jeppesen, der er bestyrelsesformand for North og direktør i Parken Sport & Entertainment.

Det var med store ambitioner og armbevægelser, da North blev stiftet for en håndfuld år siden.

Med et topmoderne lokale inde i Parken var vejen banet for stor succes, men det danske mandskab nåede aldrig de ønskede højder.

Jeg vil helst ikke udtale mig lige nu. Jeg er virkelig påvirket af det her

Rene 'cajunb' Borg

Kunne ikke finde medinvestorer

Selskaberne bag CS:Go-holdet havde opsøgt muligheden for at holde forretningen kørende. Det lykkedes dog bare ikke.

- Vi har afsøgt markedet for at få en eller flere medinvestorer ombord på projektet, men har desværre ikke fundet det rigtige match. Det vil kræve markante fortsatte investeringer at skabe en bæredygtig forretning ude i fremtiden og derfor mener vi, at det eneste ansvarlige for vores samlede forretning er at rette al fokus mod vores kerneforretning i F.C. København, Parken og Lalandia.

North slutter derfor eventyret som nummer 46 på verdensranglisten efter en rejse, der blandt andet bød på en sejr i DreamHack Masters Stockholm 2018 og mindre sejre som DreamHack Open Valencia 2018 og DreamHack Open Montreal 2017.

Holdet har haft spillere som Emil 'Magisk' Reif og Markus 'Kjaerbye' Kjærby med på rejsen, mens rosteren bød på Nicklas Gade, Rene Borg, Jonas Olofsson, Kristoffer Aamand og Denis Gutaj inden nedlukningen.

Spillere søger job på Twitter

Der gik ikke mange minutter, efter nyheden kom ud, før spillerne begyndte at gøre sig tilgængelige på markedet igen.

- På grund af de nuværende omstændigheder har jeg fået grønt lys til at kigge efter andre muligheder. Selvom jeg er ked af nyheden om North, så er jeg også motiveret til at vise, at jeg kan konkurrere på det højeste niveau. Jeg har erfaring, disciplin og godt humør, skriver Rene 'cajunb' Borg på sin profil.

Og da TV 2 SPORT forsøger at kontakte 'cajunb', er det ikke muligt at få en større forklaring.

- Jeg vil helst ikke udtale mig lige nu. Jeg er virkelig påvirket af det her, siger danskeren.

Han er dog ikke den eneste, der allerede har været på Twitter for at søge efter en ny arbejdsgiver.

- North lukker ned, og derfor har jeg fået lov til at kigge efter andre muligheder. Jeg fik desværre ikke muligheden for at vise mig frem på et højere niveau. Men jeg er opsat på at vise det til alle. Kontakt mig gerne, skriver Kristoffer 'kristou' Aamand på sin profil.

North stod også for organisationens FIFA-hold, der nu bliver overtaget af FCK. Det betyder, at holdet fortsat kan deltage i E-superligaen.