E-sport

15-årigt dansk FIFA-fænomen taber for første gang efter 535 sejre

Den danske FIFA-spiller Anders Vejrgang tabte lørdag aften en FIFA-kamp for første gang efter 535 sejre i træk.

Så gik den ikke længere for Anders Vejrgang.

Den bare 15-årige dansker, der er blevet lidt af et fænomen inden for FIFA 21, tabte sent lørdag aften for første gang siden 2. august 2020.

Dermed endte Vejrgang med at vinde imponerende 535 kampe i træk, inden det længeventede nederlag kom lørdag.

Det skete, da danskeren tabte med 1-5 til et hold ved navn Black United. Et hold, der styres af en relativt ukendt spiller ved navn Damian Sitaram under brugernavnet 'damesheet'.

Damesheet har efter kampen delt et billede på Twitter med teksten "Jeg vandt", og det tweet har på seks timer fået over 17.000 likes og over 4500 retweets. Generelt er der tilsyneladende stor jubel over nederlaget til den ellers altdominerende dansker.

Indtil nu har Anders Vejrgang ellers været den eneste ubesejrede i FIFA 21 i hele verden. FIFA 21 er den nyeste udgave af det populære og verdensberømte konsolspil, hvor man styrer et fodboldhold og spiller mod andre spillere. Vejrgang har deltaget i det såkaldte 'Weekend League', hvor en spiller får 30 kampe i hver weekend.

Et dansk FIFA-fænomen

Anders Vejrgang bor i Hjørring, men er professionel FIFA-spiller for Red Bull Leipzigs E-sportshold, RBLZ Gaming.

Men selvom han siden sommeren 2020 har repræsenteret RBLZ Gaming, så kan han endnu ikke komme op mod de allerbedste i verden. EA Sports, der er virksomheden bag FIFA-spillet, kræver nemlig, at spillerne er fyldt 16 år, før de kan deltage i de største turneringer i verden. Herunder det officielle verdensmesterskab.

Men den tid skal nok komme for det danske stjerneskud, der er blevet et stort navn i FIFA-kredse i hele verden.

I skrivende stund har Anders Vejrgang 329.000 følgere på Instagram og 85.000 følgere på Twitter - ligesom han er stor på det sociale medie, Twitch, hvor spillere kan dele deres skærm og dermed streame spillet ud til deres følgere.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra Anders Vejrgang. Det er endnu ikke lykkes.