E-sport

Dansk holdkaptajn forlader storhold øjeblikkeligt

Den danske CS:GO-spiller Finn 'karrigan' Andersen stopper efter 23 måneder hos verdens nummer otte, mousesports, og vender retur til FaZe Clan.

Trods sine blot 30 år er Finn 'karrigan' Andersen ved at være en aldrende profil i Counter-Strike: Global Offensive. Og nu venter der et nyt eventyr for den rutinerede dansker.

Mandag oplyser både 'karrigan' og hans hold, mousesports, at parterne med øjeblikkelig virkning går hver til sit.

- Tid til at sige farvel. Tak, 'karrigan', for at have været kaptajn på vores CS:GO-hold i de seneste 23 måneder og alt det bedste i dit arbejde fremover. Begge parter har i enighed valgt at ophæve kontrakten i tide før IEM Katowice, skriver den tyske organisation mousesports på Twitter.

Danskeren har ageret in-game leader (holdkaptajn, red) hos det europæisk sammensatte hold, der lige nu ligger nummer otte på verdensranglisten, der toppes af danske Astralis.

Rygterne om et muligt exit har efterhånden svirret længe, fordi danskerens kontrakt stod til at udløbe i marts. Men det har været et svært farvel, skriver 'karrigan' på sin Twitter-profil.

- Når lidenskab bliver til arbejde, er det svært ikke at få en personlig tilknytning til de mennesker, du stræber efter at nå til tops med. Hele teamet er blevet en familie, og jeg vil gerne takke alle, der har været en del af denne rejse. Tak, mousesports, jeg vil aldrig glemme det.

Comeback til FaZe Clan

Når danskeren alligevel vælger at stoppe før tid, skal grunden formentlig findes i den nyhed, der kort efter blev meldt ud fra hans tidligere hold FaZe Clan.

Danskeren har nemlig fået mulighed for at vende retur til holdet, hvor han spillede fra 2016-2018.

- Jeg vender hjem, skriver 'karrigan' selv i et nyt tweet.

FaZe Clan var holdet, der samlede den danske holdkaptajn op, efter han blev vraget hos Astralis.

I årene hos FaZe Clan blomstrede 'karrigan' på ny og var med til at bygge et storhold op. Udover de mange turneringssejre opnåede de også en andenplads i den prestigefyldte Major-turnering, der rangerer som den største inden for CS:GO.

Siden 'karrigan' forlod FaZe Clan har det været meget op og ned for holdet, og på den seneste verdensrangliste ligger de nummer 19.

Igennem sine knap to år hos mousesports oplevede 'karrigan' flere højdepunkter, men danske CS:GO-fans vil formentlig sent glemme sejren i ESL Pro League-finalen, hvor danskeren løftede trofæet på dansk grund i Odense og efterfølgende gav et rørende interview.

Finn 'karrigan' Andersen med sin kæreste ved siden var yderst emotionel efter den store sejr i Odense søndag aften. Video: Nicolai Dvinge