Dansk profil havde vigtigt krav til sit nye hold før skifte

Finn 'karrigan' Andersen er stadig blandt verdens mest attraktive spillere, selvom han er oppe i alderen, ifølge en ekspert.

De seneste uger har været fyldt med overvejelser om fremtiden hos Counter Strike-profilen Finn 'karrigan' Andersen, indtil han mandag offentliggjorde et stort skifte til FaZe Clan.

Men selvom beslutningen om et skifte fra mousesports har trukket ud, er skiftet helt logisk for danskeren selv.

- Det er nok ikke så overraskende, hvis man har fulgt med de sidste måneder, hvor jeg har haft nogle tanker om, hvad jeg gerne vil i det næste stykke tid. Det er at vinde en Major, og den chance er større hos FaZe Clan lige nu, siger 'karrigan' til TV 2 SPORT.

En Major-turnering er det største, man kan vinde inden for Counter-Strike, og sådan en har efterhånden 30-årige Finn 'karrigan' Andersen endnu ikke fået fingrene i.

Det er dog ikke alt, for i forbindelse med skiftet havde danskeren selv nogle krav, der skulle accepteres af FaZe Clan, før et samarbejde kunne indgås.

- Målet er at få et team bag FaZe Clan – en sportspsykolog, en analytiker og alle sådan nogle ting. Det er noget, jeg har bedt om, der skal være der, og som skal komme i år, fortæller han.

Den slags setup 'rundt om' selve Counter-Strike-holdene er blevet mere og mere normalt, hvor Astralis har været foregangsmænd i arbejdet med at skabe et større team omkring spillerne.

Hold øje om 6-12 måneder

Der er tale om et comeback for Finn 'karrigan' Andersen, der også spillede for FaZe Clan fra 2016 til 2018, efter han blev droppet af Astralis.

'karrigan' er såkaldt in-game leader (holdkaptajn, red.) og har dermed til opgave at styre slagets gang og kalde taktikkerne undervejs i en kamp.

- Målet er at blive nummer et, siger danskeren, der dog slår fast, at man ikke skal forvente at se de nye holdkammerater blande sig i den ypperste verdenstop før senere på året.

- Om 3-6 måneder har jeg fundet ud af, om rollerne er rigtige på holdet, så om 6-12 skal vi begynde at peake.

På den seneste verdensrangliste er FaZe Clan nummer 19 og mousesports nummer otte, men det betyder ikke så meget, mener TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

- Med tiden tror jeg, at FaZe Clan bliver et rigtig stærkt hold, så jeg tror faktisk, han har taget et skridt op, siger han.

Ekspert: Et stort skifte på flere måder

Ifølge Counter-Strike-eksperten er der ingen tvivl om, at 'karrigan' går større tider i møde, selvom han som 30-årig hører til blandt de ældste på internationalt niveau.

- Det er et rigtig, rigtig stort skifte. Det er en stor klub med stolte traditioner, og det er også stort for dansk Counter-Strike at få ’karrigan’ tilbage i det selskab.

Samtidig bliver skiftet også stort for Finn 'karrigan' Andersens bankkonto, ifølge eksperten.

- Økonomisk er der også en stor gevinst i et skifte for ham. FaZe Clan har en bedre økonomi og et bedre fundament for at tilbyde de bedste spillere bedre kontrakter. Så sådan set er det et kæmpe skridt op for ’karrigan’. De satser stort lige nu.

Netop derfor kan det virke besynderligt, at det er en en 30-årig spiller i karrierens efterår, der får stukket sådan et tilbud i hånden.

Men det giver faktisk god mening lige netop hos FaZe Clan, forklarer Jacob 'Pimp' Winneche.

- Det kan være, man kigger på 'karrigan' som værende en måske lidt dårligere spiller end for 3-4 år siden, men han har stadig rigtig meget at byde på for et hold som FaZe Clan, der har manglet den her ledertype. De har manglet det her taktiske geni, som han er anderkendt for at være.

- Så selvom han måske er gammel, er han stadig en af verdens mest attraktive spillere.