E-sport

Astralis fortsætter dominansen i stor turnering

Astralis vandt sikkert over Evil Geniuses ved IEM Katowice. Nu venter der måske et danskerbrag på søndag.

Ingen problemer torsdag, ingen problemer fredag.

Det er status for de danske verdensstjerner fra Astralis, som har fået en perfekt start på den prestigefyldte Counter-Strike-turnering IEM Katowice.

Fredag strøg de forbi verdensranglistens nummer ni, amerikanske Evil Geniuses, med en sikker 2-0-sejr og er dermed klar til gruppefinalen på søndag.

Nicolai ’dev1ce’ Reedtz blev topscorer med 48 kills, men hele holdet bidrog til sejren. Først på Evil Geniuses’ bane, Train, som danskerne vandt med 16-9, og efterfølgende på deres eget banevalg, Dust2, som endte 16-7.

Træner Danny ’zonic’ Sørensen gav genvalg til ’Dupreeh’, ’Magisk’, ’Xyp9x’, ’gla1ve’ og 'dev1ce’, og dermed måtte holdets nyeste spiller, ’Bubzkji’, igen se til fra bænken.

Heroic kan vente i gruppefinalen

Gruppefinalen søndag bliver enten et dansk brag mod rivalen Heroic eller mod de formstærke russere fra Spirit, og Astralis-stjernen Emil ’Magisk’ Reif har ingen præferencer her.

- Begge hold er gode, så for mig er det ikke så vigtigt, hvem vi møder. Det kommer til at handle om, hvorvidt vi kan præstere på det niveau, vi har vist de seneste to dage. Så føler jeg, at vi har rigtig gode chancer for at vinde næste kamp, siger han til TV 2 SPORT.

Heroic mod Spirit spiller fredag aften klokken 19.00. Kampen kan ses på TV 2 ZULU.