E-sport

Astralis-træner forklarer overraskende valg

Selvom 'Bubzkji' noget overraskende var valgt fra på banen Nuke, er han stadig i spil til en plads i startopstillingen, slår Astralis-træneren fast.

Alt var ikke, som det plejede at være, da Astralis spillede første kamp i den store turnering IEM Katowice.

Danskerne åbnede på banen Nuke, og her glimrede Lucas ’Bubzkji’ Andersen ved sit fravær. Astralis’ nyeste spiller havde været en del af holdets seneste otte Nuke-kampe, men denne gang måtte han tage plads på bænken.

Det fik TV 2 SPORTs eksperter til at undre sig. Det handler dog om taktik, fortæller Astralis-træner Danny ’zonic’ Sørensen til TV 2 SPORT:

- Vores Nuke har ikke været alt for køn på det seneste. Det er den ene del af det. Den anden del er, at jeg godt kunne tænke mig at eksperimentere med at overraske modstanderen og bruge muligheden for at have flere strenge at spille på som et våben, siger Astralis-træneren.

Andreas ’Xyp9x’ Højsleth, der ikke havde spillet Nuke de seneste otte gange, blev hevet ind. Og ikke nok med det valgte ’zonic’ at rokere på den forsvarende CT-side.

Her sendte han Emil ’Magisk’ Reif over på rampen, som ’Bubzkji’ normalt holder, og ’Xyp9x’ på A-bombestedet.

- Andreas og Emil byttede position, og det fungerede rigtig godt. Så det at være en smule uforudsigelig i måden, vi spiller Nuke på, er rigtig godt, og det her var bare første konstellation af et muligt lineup.

Astralis vandt banen komfortabelt med 16-8 og dernæst 16-12 på Inferno – også uden ’Bubzkji’.

- Det gik godt i dag. Nu skal vi spille igen i morgen (fredag, red.), og jeg vil selvfølgelig helst ikke afsløre noget, men jeg er meget tilfreds med måden, vi spillede på i dag, siger ’zonic’.

’Bubzkjis’ situation er uændret

2020 blev året, hvor Astralis indledte ’projekt seksmandshold – og måske flere’.

Det skulle være slut med kun at have fem mand til rådighed. Det betyder, at ’zonic’ i øjeblikket har seks stjerner at vælge mellem, hver gang et hold bestående af fem mand skal i aktion.

For mig at se er det første gang, at den taktiske del af det at have et seksmandshold for alvor har fungeret

Danny 'zonic' Sørensen

Indtil videre har den hårde kerne med ’dev1ce’, ’gla1ve’, ’Dupreeh’, ’Xyp9x’ og ’Magisk’ fået langt de fleste kampe, mens ’Bubzkji’ har måttet tage plads på bænken – med undtagelse af holdets Nuke-kampe. Sådan var det dog ikke torsdag. Alligevel forsikrer Astralis-træneren om, at ’Bubzkjis’ situation er uændret.

- Det er det samme. Men det er da klart, at hvis vi gør det godt, så bliver det sværere at skulle vælge et andet lineup næste gang.

Astralis spiller mange turneringer, og der er ofte mange kampe, når de går ind til et event. Derfor glæder ’zonic’ sig over sit luksusproblem.

- Får vi spillet en tre-fire gange, begynder de andre hold at lure, hvordan vi spiller. Så det handler om timingen i forhold til lige pludselig at sætte ’Bubzkji’ ind. Jeg tror ikke på konceptet med at have seks mand, hvis man ikke også bruger det taktisk.

- Det er fint, at man kan skifte ud, hvis folk er trætte og udmattede – normalt rejser vi jo meget – men jeg tror på, at hvis man skal have det optimale ud af seks mand, skal man bruge dem taktisk og spille dem på forskellige positioner, hvis man kan, siger 'zonic'.

Selvom ’Bubzkji’ har været en del af Astralis-mandskabet siden juli sidste år, opdagede ’zonic’ noget nyt torsdag.

- For mig at se er det første gang, at den taktiske del af det at have et seksmandshold for alvor har fungeret. Mousesports havde nok ikke forventet, at Andreas spillede i dag.

Ekspert ærgrer sig på ’Bubzkjis’ vegne

Astralis skal i aktion igen fredag, hvor de møder amerikanske Evil Geniuses. Om ’Bubzkji’ er at finde på det danske mandskab, må tiden vise.

Fravalget af ham på Nuke er dog ifølge Counter-Strike-ekspert Nicolai ’torben’ Amorim ikke et godt tegn for hans chancer.

- Det er selvfølgelig ærgerligt for ’Bubber’. Han er en rigtig dygtig spiller og en spiller, der ville kunne forstærke nærmest samtlige lineups. Derfor kan man også ærgre sig over, at vi nærmest aldrig får en så god spiller at se i aktion, siger ’torben’, der selv spillede på hold med ’Bubzkji’ på Fragsters.

Han tror, at ’zonics’ valg betyder endnu mindre ’bubzkji’ på serveren.

- Man skal huske på, det her kernelineup af Astralis er det mest legendariske hold i Counter-Strikes historie. De har spillet sammen i over tre år nu og kender hinanden ud og ind. Jeg har svært ved at se, hvorfor de ikke skulle fortsætte med at køre med det?

Kan den hårde kerne nedbrydes?

Da Astralis hentede ’Bubzkji’ til holdet, slog de samtidig fast, at der ikke var tale om en reserverolle til den 22-årige tidligere MAD Lions-spiller.

Faktum er dog, at han klart er den spiller, der har fået færrest tid på serveren. Om ’Bubzkji’ skal spille, er ene og alene Astralis-træner ’zonics’ valg, og hver gang han har valgt sine fem mand, skal han give den sjette besked - oftest 'Bubzkji' - om, at han sidder over.

- Det er selvfølgelig rigtig svært, men det bedste er bare at være ærlig og fortælle, hvordan tingene er. Det er ikke, fordi jeg har sagt til ’Bubzkji’, at han er sat af, er sjettemand eller noget. Det har bare været, at Andreas spiller.

Kan du forstå, hvis nogen tænker, at du aldrig kommer til at sætte ’Bubzkji’ ind, når det for alvor gælder?

- Jeg kan godt forstå, hvis folk tænker det. Problemet er bare, at jeg ikke tror, at der er nogen sportsgren, hvor det samme hold har vundet ti år i træk. På et eller andet tidspunkt mister man sulten, niveauet eller bliver for gammel.

- Vi er nødt til at tænke langsigtet og investere i fremtiden. Så det er klart, at ’Bubzkji’ er et relativt ungt talent, og jeg ser meget potentiale i ham. Men han har også noget at lære, og jeg føler, han er vokset ekstremt meget med opgaven og viser meget modenhed, siger Astralis-træneren.