E-sport

Historisk ydmygelse af Astralis

Astralis jublede, da de ved stillingen 0-15 endelig vandt en runde.

Verdensstjernerne fra Astralis blev udsat for en russisk massakre søndag aften.

Her tabte danskerne med hele 16-1 på den afgørende bane, Dust2, i kampen om semifinalepladsen ved IEM Katowice til russiske Spirit.

Det er en tangering Astralis’ største nederlag. I 2018 vandt danske North med samme cifre – også dengang foregik det på Dust2.

Hvad gik der galt?

- Først og fremmest har de alle sammen en rigtig god individuel kamp. De rammer alle deres skud, og vi får ikke rigtig så mange gode situationer ud af det, når vi laver nogle ting. Vi prøver at køre de ting, som vi har gjort til træning, som har virket supergodt på Dust2. Det lykkes bare ikke for os, siger Lukas ’gla1ve’ Rossander til TV 2 SPORT.

Inden Dust2 havde kampen været tæt. Astralis havde vundet første bane, Inferno, med 16-11, men Spirit svarede igen på Train med 16-13.

Tæt på den totale ydmygelse

16-1. Det ser ikke kønt ud. Men det var tæt på at blive endnu værre.

Spirit var nemlig marginaler fra at blive det første hold i historien til at vinde 16-0 over Astralis. Emil ’Magisk’ Reif formåede dog lige akkurat at sætte en dansk runde på tavlen. Den vundne runde udløste jubel hos danskerne, og det var der en god grund til.

- Vi vidste jo godt, vi ikke havde prøvet at tabe 16-0 før, så selvfølgelig var vi rimelig glade for heller ikke at gøre det denne gang. Det betød da en lille smule, men det var ikke en rigtig fejring, for man er jo pisseirriteret over den måde, som det hele forløb på på T-siden. Det var irriterende, vi ikke kunne få en eneste runde, siger Lukas ’gla1ve’ Rossander.

- Haha! I troede, det skulle ske, men det gjorde det ikke. Tak for kampen, Team Spirit. Vi løb simpelthen ind i muren. Ikke så meget at gøre. De var bare bedre i alle aspekter af spillet, skriver Peter ’Dupreeh’ Rasmussen på Twitter.

Peter 'Dupreeh' Rasmussen jublede, da Astralis afværgede 0-16-ydmygelsen.

Skal gense kampen

Trods nederlaget er Astralis ikke ude af turneringen. Kampen mod Spirit var en duel om en plads i semifinalen. Begge hold var i forvejen klar til kvartfinalen ved den store turnering.

Nederlaget betyder hårdt arbejde hos de perfektionistiske danskere.

- Vi skal gense kampen for at se, hvad fanden der gik galt. Men Spirit spillede fantastisk, men vi bør kunne give dem mere kamp, skriver Astralis-træner Danny ’zonic’ Sørensen på Twitter.

Spirit har også slået danske Heroic med 2-0 ved IEM Katowice, og mens Astralis stadig har en chance for at vinde trofæet, så er Heroic ude efter to nederlag.