E-sport

Dansk storhold smider to spillere på porten

CS:GO-holdet Heroic, der ligger nummer otte på verdensranglisten, har hentet to nye spillere, hvilket koster to andre en plads på holdet.

Efter måneder med svingende resultater og et fald på verdensranglisten har Heroic - med fem danske spillere på holdet - fredag taget konsekvensen.

I en pressemeddelelse oplyser holdet, at Johannes '⁠b0RUP' Borup og Nikolaj '⁠niko' Kristensen er blevet bænket, hvilket i CS:GO-sammenhæng er første skridt mod at forlade holdet.

Erstatningerne er fundet hos det danske hold MAD Lions, der ligger nummer 45 i verden. 23-årige Ismail 'refrezh' Ali og 22-årige Rasmus 'sjuush' Beck tiltræder med øjeblikkelig virkning.

- Vi har haft en succesfuld periode med det gamle hold, men vi føler, at vi kan komme endnu længere med disse ændringer omkring holdet. Når vi er i denne situation, er vi glade for, at det nye Heroic er i stand til at udføre disse forbedringer så hurtigt, siger holdkaptajn Casper 'cadiaN' Møller og tilføjer:

- Jeg er meget begejstret for at se dette ske, og jeg er overbevist om, at de nye spillere vil fungere godt hos Heroic.

Fra stor succes til skuffende resultater

Ændringerne kommer blot fire måneder efter, at Heroic vandt den store titel Dreamhack Open Fall. I samme periode lå de nummer et på verdensranglisten.

- Jeg tror, det er en overraskende beslutning for mange i offentligheden, at man bænker to så toneangivende spillere. Omvendt skal man forstå, at Heroics succes sidste år har ændret på selvforståelsen omkring holdet. Nu betragter man sig selv som et af verdens bedste hold, og så er det svært at acceptere, når man rammer en dårlig periode, siger Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

Statistisk har '⁠b0RUP' og 'niko' været de dårligste spillere for Heroic de seneste tre måneder, skriver CS:GO-mediet hltv.org. I samme periode formåede det danske hold ikke at kvalificere sig til BLAST Premier Finals, ligesom de for nylig røg tidligt ud af IEM Katowice.

- Det har været de nemmeste personer at fjerne både i forhold til deres position, rent taktisk og som spillertype. Den mest overraskende udskiftning må være 'niko', der virkelig har haft perioder, hvor han har spillet rigtig godt.

- Samtidig er det spændende navne fra den nye generation, der kommer ind på holdet. Jeg tror ikke, vi skal forvente succes på den korte bane, men på den lange bane kan det blive et rigtig stort projekt, siger Jacob 'Pimp' Winneche.

For ti dage siden blev Heroic solgt til en norsk organisation for et stort millionbeløb.

Imens Heroic er ude af IEM Katowice, har Astralis stadig chancen for at vinde titlen. TV 2 Zulu og TV 2 Play sender fra turneringen de næste tre dage, og du kan se med første gang fredag klokken 15.00.