E-sport

Røvfuld til verdens nummer to

En af verdens bedste spillere var langt under niveau, og dermed måtte Natus Vincere (NaVi) forlade IEM Katowice på en ydmygende måde.

- Det var en røvfuld.

Så kontant var TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob ”Pimp” Winneche, da han skulle vurdere NaVis kvartfinalenederlag.

Gambit - NaVi: 2-0

  • 1. map: 16-12
  • 2. map: 16-6

Det ukrainske hold, som er dumpet ned på andenpladsen på ranglisten, tabte overraskende til verdens nummer 15, Gambit, ved IEM Katowice.

- En kvartfinale var ønsketænkning, men en semifinale er sensationelt, lød det fra "Pimp".

Selvom 1. map på Overpass var tæt, så var scoren ifølge "Pimp" ikke retvisende. Gambit var et bedre hold, og det viste sig på Train, hvor NaVi blev udstillet i en sjælden grad.

Særligt en af verdens bedste spillere Aleksandr "s1mple" Kostyliev spillede langt under niveau. Flere oplagte skud blev misset, på trods af han havde modstanderen i midten af sit sigtekorn. Eksempelvis i slutningen af mappet ved stillingen 13-6 til Gambit, hvor "s1mple" missede to oplagte skud. Kort efter tabte NaVi runden og sendte matchbold til Gambit.

Counter-Strike-ekspert Niels ”rizc” Topp var rystet over, hvad han så fra den ukrainske stjerne.

- Det er sindssygt. Det er verdens bedste spiller, der misser lige der, udbrød han under kommenteringen.

"s1mple" havde sin modstander på kornet, men missede alligevel.

Hos Gambit spillede "sh1ro" en stor kamp. Han var nærmest fejlfri og var også den fra sit hold, som lavede flest kills.

- Jeg synes, det var en imponerende præstation af Gambit. Stort set fra start til slut. Jeg synes, de var klart det bedste hold, siger Jacob ”Pimp” Winneche.

I semifinalen skal Gambit møde russiske Team Spirit. Dem havde det danske hold Astralis en frygtelig oplevelse med tidligere i turneringen, hvor de tabte et map 1-16. Den ene runde blev først vundet, da de var bagud 0-15.

Gambit og Team Spirit spiller lørdag klokken 15 og duellen kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.