E-sport

Ekspert revser Astralis-bøddel: - Det er talentløst

TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche var ingenlunde imponeret over Alexey 'qikert' Golubev i semifinalen ved IEM Katowice.

Se finalen ved IEM Katowice klokken 15 på TV 2 Zulu og TV 2 Play

CS:GO-holdet Virtus.pro spillede sig lørdag frem til den største finale i flere år, da de vandt 2-0 over Liquid, efter de forinden havde nedlagt danske Astralis i kvartfinalen. Dermed er Virtus.pro klar til kampen om trofæet, hvor de møder Gambit søndag eftermiddag.

Men ifølge TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche kunne Viruts.pro også tage mere end bare sejren med videre - nemlig titlen for turneringens dårligste spil. Ophavsmanden var kasakhiske Alexey 'qikert' Golubev, og episoden udspillede sig allerede i fjerde runde af semifinalen.

På terrorist-siden havde de plantet bomben og var til sidst to mod én. Kun Liquids amerikaner 'Grim' var tilbage, men da han nedlagde 'qikerts' holdkammerat, var det pludselig én mod én.

Imens 'Grim' gik i gang med at defuse bomben, stod Virtus.pro-spilleren desperat og hoppede, mens han forsøgte at skyde sin modstander - selvom den lette løsning blot havde været at gå rundt om muren op til modstanderen. Aktionen mislykkedes, og så fik kritikken ellers frit løb hos Jacob 'Pimp' Winneche.

- Hvor er det dårligt 'qikert', hvor er det talentløst. Det er virkelig, virkelig ringe af 'qikert'. Han skal jo bare bevæge sig op til rampen, så kan det godt være, han ender med at dø, men runden kan ikke tabes, fordi der er gået så lang tid, der ikke er tid til at defuse bomben.

- I stedet satser han på at lave et jump shot. Det er - undskyld jeg siger det - måske det dårligste, vi har set i dag og måske det dårligste i hele turneringen. Det er simpelthen ikke godt nok.

Alexey 'qikert' Golubev prøver at skyde modstanderen, mens han hopper.

- Det er ikke, fordi Liquid gør noget, der får Virtus.pro til at stå i en træls situation. Der er vitterligt intet pres på 'qikert', og alligevel formår han at lave fejlen. Det er en stor og dyr fejl, lød det fra den danske ekspert, der i sin aktive karriere spillede for Liquid fra 2016-2017.

Trods den store fejl formåede Alexey 'qikert' Golubev og Virus.pro at vinde første bane, Dust2, ganske overlegent, inden de også triumferede på Mirage og spillede sig i finalen. Netop 'qikert' blev dog den spiller, der i semifinalen skød færrest modstandere af Virtus.pro-spillerne.

Søndag får han mulighed for at rette på sigtekornet og beslutningerne, når de møder Gambit i finalen. Vinderholdet får udover trofæet også en præmiecheck på 2,5 millioner kroner.

Se finalen mellem Gambit og Virtus-pro ved IEM Katowice klokken 15 på TV 2 Zulu og TV 2 Play