E-sport

Astralis-stjerne viste "hjernedødt spil" i overtidsdrama

Fredag aften beviste Nicolai 'Dev1ce' Reedtz endnu engang, hvorfor han i 2020 blev kåret som verdens tredjebedste Counter Strike-spiller.

Han nedlagde den ene modstander efter den anden.

Med 76 pletskud var sigtekornet indstillet helt korrekt, da Nicolai 'Dev1ce' Reedtz og resten af verdensstjernerne fra Astralis vandt anden gruppekamp ved ESL Pro League, hvor amerikanske Team Liquid måtte se sig slået efter et dobbelt overtidsdrama.

Da røgen havde lagt sig efter opgøret, var fødselaren Peter 'Dupreeh' Rasmussen på pletten for at storrose sin holdkammerat 'Dev1ce', der med 76 kills i alt toppede begge maps - Overpass og Dust2.

- Det hjalp os ret meget, at Nicolai skød 12 mænd på tre runder. Han spillede helt hjernedødt. Helt fantastisk. Og det er altid rart at blive båret en lille smule. Det var klart derfor, vi formåede at vinde i overtiden på Dust2. Det var ikke, fordi vi andre ikke gjorde nogle gode ting, men det er altid lækkert, når en holdkammerat spiller så godt, sagde 'Dupreeh' med et stort smil og et dansk flag i hånden.

Nicolai 'Dev1ce' Reedtz havde en stor andel i Astralis' sejr i anden runde af ESL Pro League.

Astralis - Team Liquid (2-0)

  • Overpass: 19-17
  • Dust2: 19-15

Kampen havde ikke været i gang i lang tid, før danskerne var foran med 14-2, men så bed Team Liquid fra sig, hvilket sendte det hele ud i en dramatisk overtid på det første map. Det lykkedes dog Astralis at vinde til sidst.

På Overpass var fortællingen en anden. Amerikanerne fik momentum og bragte sig foran med 7-1, indtil 'Dev1ce' viste sin klasse og førte an i et imponerende comeback, hvor han ganske enkelt skød langt flere end de øvrige spillere.

Sejrsrus og udråb

Til sidst kunne Astralis ånde lettet op, og glæden var ikke til at tage fejl af hos Emil 'Magisk' Reiff, der knyttede næverne og skrålede for fuld udblæsning. Sejren var samtidig Astralis' tiende i træk over netop Team Liquid.

Emil 'Magisk' Reiff råbte: "Vi skal seriøst guffes i aften" i ren sejrsrus.

'Dev1ce', der i 2020 blev kåret som verdens tredjebedste Counter Strike-spiller, var selv forbløffet over sin egen indsats på en dag, hvor alt gik op i en højere enhed.

- Jeg fik det til at flyde i slutningen af den kamp. Jeg tror, mange kender følelsen af, at alt bare fungerer uden for meget eftertanke, skrev den 25-årige dansker på Twitter.

Astralis' sejr betød, at de kom stærkt tilbage fra et nederlag i første runde af turneringen, da de tabte til Evil Genuises.

Lørdag skal danskerne i kamp igen, når Virtus.pro venter. Opgøret kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY fra 15.30.