E-sport

Forlod Astralis i kæmpehandel - nu er drømmen bristet for historisk dyr dansker

Danske Patrick "⁠es3tag⁠" Hansen skal på jagt efter et nyt hold, efter hans nuværende CS:GO-hold har besluttet at holde pause.

Den store nordamerikanske esports-organisation Cloud9 kom fredag aften med en overraskende udmelding, da de slog fast, at de sætter deres involvering i computerspillet 'Counter-Strike: Global Offensive' på pause.

- Det er noget af en bombe. Det er helt vanvittigt, lød den umiddelbare reaktion fra TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Nicolai ”torben” Amorim, da nyheden tikkede ind.

Udmeldingen får store konsekvenser for den 25-årige dansker Patrick "⁠es3tag⁠" Hansen, der er én af i alt fem spillere på Cloud9, der ligger nummer 25 på verdensranglisten. Danskeren er ganske enkelt smidt på transferlisten og skal nu håbe på, at et andet hold vil købe ham fri.

- Covid-19 har forhindret os i at samle holdet i Nordamerika, som vi oprindeligt havde planlagt, og selvom alle har arbejdet hårdt for at tage udfordringen op, så er virkeligheden, at træning hjemmefra ikke er befordrende for at opbygge en organisation på den måde, som Cloud9 normalt gør, skriver holdet i deres udmelding.

Samtidig takker de spillerne for deres hårde arbejde i de seneste måneder, ligesom de ønsker dem alt det bedste fremover. TV 2 SPORT har forsøgt at få en kommentar fra "⁠es3tag⁠", men det har endnu ikke været muligt.

Fra Astralis til Cloud9 i millionhandel

Fredagens nyhed står i skærende kontrast til det eventyr, Patrick "⁠es3tag⁠" Hansen indledte midt i oktober. Her blev han efter kun fire måneder hos det danske storhold Astralis solgt til Cloud9 som en af historiens dyreste spillere.

- Det tilbud, Cloud9 lagde på bordet foran mig, var af en karakter, jeg blev nødt til tage seriøst, sagde danskeren ved den lejlighed.

Cloud9’s general manager, Henry Greer, afslørede senere, at frikøbsbeløbet og "es3tags" løn løb op i 2,1 millioner dollar (13.357.554 koner). Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger blev de 13 millioner kroner fordelt på følgende vis:

  • Astralis modtog omkring 3,2 millioner kroner (plus eventuelle klausuler)
  • Patrick "es3tag" Hansen fik omkring 10 millioner kroner over en periode på tre år

Ekspert ser gode muligheder for "es3tag"

Det nordamerikanske hold slog ved samme lejlighed fast, at handlen var en del af drømmen om igen at vende tilbage til verdenstoppen.

Knap et halvt år senere er projektet brast, og holdets fem spillere skal nu på jagt efter et nyt hjem, hvor de kan udfolde deres evner.

- Det er meget tidligt at spå om, hvor "es3tag" ender, men det er helt sikkert, at han har mange muligheder efter gode perioder hos først Heroic og siden Astralis. Sidstnævnte så gode ud med "es3tag" på holdet, men det er svært at sige, hvilket hold der har plads til ham lige nu, siger CS:GO-ekspert Nicolai ”torben” Amorim og tilføjer:

- Det kunne dog meget vel være et tophold eller et hold, der ligger med fremme, hvor det er rigtig sjovt, for han er en klassespiller.

Uvidende om den store nyhed?

Nedlukningen af Cloud9's CS:GO-hold kommer i kølvandet på en række dårlige resultater. Holdet har skuffet i flere turneringer, siden Patrick "es3tag" Hansen kom til i midten af oktober.

Senest blev de for få dage siden elimineret i gruppespillet i den store turnering ESL Pro League. Her var der dog intet, der tydede på, at danskeren var klar over, hvad fremtiden ville bringe blot et par dage efter. I et interview med TV 2 SPORT tøvede han i hvert fald ikke med at se fremad.

- Folk kritiserer os for, at vi har brugt mange penge på det her projekt, når vi så ikke er bedre, end vi er. Men man skal huske, vi har mange nye talenter, som virkelig skal køres igennem, og det er det, "ALEX" (Cloud9's holdkaptajn, red.) og jeg står for. At de bliver udviklet på den rigtige måde, og der er stadig lidt vej for de fleste. Jeg tror på, vi kun kommer til at være stærkere, end vi er lige nu, sagde Patrick "es3tag" Hansen onsdag og spåede om fremtiden:

- Jeg tror sagtens, vi kan nå top-10 på verdensranglisten inden for de næste par måneder.

Cloud9 slår i deres udmelding desuden fast, at deres passion for at konkurrere i CS:GO fortsat vil være til stede, og at de vil prøve at opbygge et hold, når betingelserne igen er de rigtige.