E-sport

Dansk holdkaptajn føler sig overset: - Det nager mig

Det danske Counter-Strike-hold Heroic ligger nummer 12 på verdensranglisten, men de er inde i en god stime og har vundet syv kampe i træk.

Torsdag eftermiddag indledes den afgørende del af slutspillet i ESL Pro League sæson 13, når det danske hold Heroic møder svenske NiP i en kamp om en plads i semifinalen.

Heroic vandt på imponerende vis alle fem kampe i gruppespillet som blot ét af 24 hold, og nu er der kun seks hold tilbage i turneringen. Den danske holdkaptajn for Heroic, Casper 'cadiaN' Møller, har dog ikke haft følelsen af, at folk i CS:GO-miljøet har taget dem seriøs som en mulig kandidat til titlen.

- Det nager mig, at folk ikke snakker mere om os som en udfordrer til at gå hele vejen. Jeg er godt klar over, vi har haft fire-fem dårligere måneder, men vi har set rigtig farlige ud med vores nye line-up, og så skal man heller ikke glemme, vi hev to af de største trofæer sidste år og en tredjeplads i sidste sæson af Pro League, siger 'cadiaN' forud for første slutspilskamp.

Samtidig fremhæver den 25-årige dansker, at Heroic efterhånden er et hold, der er vant til at gå langt i playoff.

- Men når man hører de engelske forudsigelser, så kan de godt forudse, vi vinder over NiP, men de spår os i hvert fald ikke nogen som helst chance for at gå hele vejen.

- Der vil jeg sige - selvsikkert eller ej, så har jeg en god fornemmelse omkring, at det kan vi sagtens. Når man er det sted, vi er nu, så er vi to og en halv kamp fra trofæet. Det kommer ikke til at være meget tættere på, end det er, siger Casper 'cadiaN' Møller.

Det var overilet at tro, Heroic kunne vinde turneringen så kort tid efter to markante udskiftninger

Jacob 'Pimp' Winneche, Counter-Strike-ekspert

Ekspert var blandt skeptikerne

Formatet i slutspillet af ESL Pro League sæson 13 er en lille smule specielt. Efter det indledende gruppespil med 24 hold fordelt i fire puljer kom der fire gruppevindere - herunder Heroic og blandt andre Astralis, der gik videre til det såkaldte "Play-in". Her mødes Heroic og NiP samt Gambit og Astralis om en plads i semifinalen.

Men spørger man Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche, så var det langt fra givet, at Heroic ville nå så langt. Han var nemlig på det hold af eksperter, der ikke troede på, at Heroic allerede kunne være en seriøs udfordrer til at vinde titlen. Og 'Pimp' var med til at dække det indledende gruppespil i ESL Pro League sæson 13, så han kan skrive under på, det var en delt mening.

- Det var den fornemmelse, der var. Men det var også min mening, for jeg synes, det var overilet at tro, Heroic kunne vinde turneringen så kort tid efter to markante udskiftninger. Men omvendt vil det også gøre det ekstra stort, hvis de vinder, og det vil sætte en fed streg under, hvor godt de spiller, siger CS:GO-eksperten og tilføjer:

- Samtidig må vi også kigge på de andre hold, for hvis et hold, der lige har skiftet to spillere ud, kan vinde, og vi allerede inden turneringen skulle have snakket om dem som mulig vinder, så vidner det mere om, hvor svage resten af holdene er, end hvor stærke Heroic er.

Igen fremhæver Jacob 'Pimp' Winneche dog, at det vil være imponerende og en uventet sejr, hvis Heroic går hele vejen. Og spørgsmålet er så, om han nu har ændret holdning til det danske hold.

- Jeg synes da, de er en seriøs titeludfordrer nu. Hvis de ellers slår NiP og fortsætter på det niveau, vi har set, så tror jeg, der er få hold, der kan slå dem. Så de kan være et godt bud på et finalehold. Og selvom jeg stadig ikke ser dem vinde en mulig finale, så er det useriøst ikke at have dem som outsider nu, siger 'Pimp'.

Heroic og Astralis får ny chance ved nederlag

Taberne af torsdagens to kampe er dog ikke ude af turneringen. De får en chance mere i en kvartfinale, hvor der venter et møde med en toer eller treer fra gruppespillet. Hvis Heroic taber til NiP, kan de rende ind i danskerholdet Complexity, men selvom Heroic på nuværende tidspunkt er "længere fremme i slutspillet" end Comlexity, er det ifølge 'cadiaN' ikke noget, der afspejler eksperternes holdninger.

- Folk siger også, der er en chance for, Complexity kan gå hele vejen. Dem har vi heller ikke haft problemer med - nærmest nogensinde, lyder det frustreret fra 'cadiaN', der dog godt kan forstå, hvis man fremhæver hold som Astralis og Gambit, der har vist "5-10 procent mere stabilitet i deres præstationer end Heroic".

Du kan se Heroics kamp mod NiP på TV 2 PLAY fra klokken 15.30, ligesom du klokken 19.00 kan se Astralis mod Gambit.