E-sport

Danskere vinder stor turnering - sikrer milliongevinst

Heroic har vundet ESL Pro League sæson 13, efter de besejrede Gambit i en maratonfinale.

Hæder, ære og en præmiecheck på 1,1 million kroner.

Det er, hvad danskerholdet Heroic har tilegnet sig søndag aften. Her vandt de nemlig ESL Pro League sæson 13 efter en finalesejr over Gambit på samlet 3-2.

Hvis der er nogen, der har set det der, glemmer man det aldrig nogensinde

Casper "cadian" Møller om den afgørende runde

Finalen var bedst ud af fem maps, og da de fordelte de fire første maps i mellem sig, skulle det hele til sidst afgøres på Mirage.

Her lavede casper "cadian" Møller et vanvittigt play, da han var én imod fire, fik et knife-kill og til sidst var alene tilbage. Det kan du se i videoen over artiklen.

- Hvis der er nogen, der har set det der, glemmer man det aldrig nogensinde. Jeg ved ikke, hvad det er. Det er sådan en hyggerunde. Det er den, mine holdkammerater altid griner ad mig over. Det lykkedes én ud af en million gange. Vi er et nyt hold, og vi har ikke tabt en kamp sammen endnu. Jeg tror ikke, der nogen hold i historien, der har haft denne start, siger en ekstatisk Casper "cadian" Møller efter sejren.

- Vi er målløse i fællesskab. Vi havde roen og slog det hold, som alle siger er de bedste. De blev skudt ud af banen, det er for sindssygt.

Dermed vandt Heoric det sidste map med 16-6.

Har aldrig set noget lignende

TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Niels "rizc" Topp mindes ikke, han har set en lignende afslutning.

- Det er et fuldstændigt hjernedødt clutch af Casper "cadian" Møller. Jeg har aldrig i mit liv set sådan en afslutning på en finale. Han spiller den perfekt. Han er min MVP (turneringens bedste spiller, red.).

- Det er et play, der aldrig nogensinde må ske eller blive til noget.

Maratonkamp

Finalen startede klokken 15.30 søndag eftermiddag, så spillerne nåede at være i aktion i lidt over syv timer.

Holdet består af Casper "Cadian" Møller, Ismail "Refrezh" Ali, Martin "Stavn" Lund, René "Teses" Madsen og Rasmus "Sjuush" Beck.

I 2020 vandt Heroic blandt andet ESL One Cologne samt Dreamhack Open Fall. Det gav en plads som nummer et på verdensranglisten. Danskerne er nu dalet til en 12.-plads, men vil utvivlsomt stige igen på ranglisten efter sejren.

Heroics landsmænd fra Astralis deltog også i ESL Pro League, men røg ud i kvartfinalen efter et nederlag til netop Furia, som Heroic slog lørdag.