E-sport

Heroic tager stort spring på verdensranglisten

En ny sammensætning har båret frugt for Heroic-mandskabet, der søndag aften vandt ESL Pro League sæson 13.

Heroic har haft rigeligt at glæde sig over de seneste dage.

Søndag aften strøg det danske Counter-Strike-hold hele til tops ved den store ESL Pro League-turnering efter en finalesejr over russiske Gambit. En triumf, der sikrede danskerne en pengepræmie på over én million kroner og nu også et stort spring på verdensranglisten.

Da ranglisten mandag blev opdateret, stod det klart, at Heroic har taget et spring på ikke færre end ni placeringer og nu er nummer tre i verden. Det skriver CS:GO-mediet HLTV.

Top-5 på verdensranglisten

  1. Gambit (Rusland)
  2. Astralis (Danmark)
  3. Heroic (Danmark)
  4. Natus Vincere (Rusland)
  5. Virtus.pro (Rusland)

For bare en halvanden måned siden var der ikke meget, der pegede i retning af, at Heroic nu igen skulle være blandt verdens bedste hold.

Efter en periode med svingende resultater og et fald på verdensranglisten valgte holdet at lave ændringer i truppen. Nu er holdet igen tilbage på toppen, hvilket de beviste søndag aften ved at slå verdensetterne med 3-2 i en højdramatisk finale.

- Vi er et nyt hold, og vi har ikke tabt en kamp sammen endnu. Jeg tror ikke, der nogen hold i historien, der har haft denne start.

- Vi er målløse i fællesskab. Vi havde roen og slog det hold, som alle siger er de bedste. De blev skudt ud af banen, det er for sindssygt, lød det fra holdets kaptajn, Casper 'cadiaN' Møller, umiddelbart efter finalen.

'cadiaN' sikrede sejren med vanvittigt spil

Søndagens finale vil formentlig blive husket for særligt det allersidste spil, hvor netop 'cadiaN' lavede vanvittigt play, da han var én imod fire, fik et knife-kill og til sidst var alene tilbage. Det kan du se i videoen over artiklen.

- Det er et fuldstændigt hjernedødt clutch af Casper 'cadiaN' Møller. Jeg har aldrig i mit liv set sådan en afslutning på en finale. Han spiller den perfekt. Han er min MVP (turneringens bedste spiller, red.), lød reaktionen fra TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Niels "rizc" Topp.

Heroic er endnu ikke helt tilbage, hvor de var sidste år. Her nåede de verdensranglistens førsteplads efter sejre i blandt andet ESL One Cologne samt Dreamhack Open Fall.