E-sport

Udenlandske eksperter falder i svime over dansk helt: - Du er et dyr

Det danske Counter Strike-hold Heroic vandt ESL Pro League, efter Casper ”cadiaN” Møller overgik sig selv og skrev historie.

Dagen derpå har han nok svært ved at forstå, hvad han egentlig udrettede.

For en dansker har sørget for, at hele verdens Counter Strike-historiebøger er blevet tykkere med et par sider.

Det sker ikke. Det sker simpelthen ikke. Du er et dyr!

Engelsk kommentator om "cadiaNs" clutch

Søndag aften viste Casper ”cadiaN” Møller nemlig prøver på sine tekniske evner, da han sikrede Heroic en præmiecheck på over en million kroner og titlen som vinder af ESL Pro League sæson 13 efter en gyserfinale. En af klodens mest kompetitive turneringer.

Efter at have været i aktion i over syv timer kunne Heroic begynde at dufte trofæet. Men kun én spiller var i live på danskerholdet mod Gambits fire. Kort sagt var oddsene ikke i "cadiaNs" favør, der ellers havde mulighed for at afgøre det hele.

Og det var, hvad han gjorde.

Med kniven fremme listede "cadiaN" op og gjorde det af med den første modstander. Selv tog han en masse skade, så nu handlede det altså om ikke at blive ramt yderligere. Sekundet efter skød han to i træk, hvor nummer to måtte lade livet efter et skud gennem en barriere fra danskeren.

Én modstander tilbage. Ét kill fra trofæet. Og bang. "cadiaN" afgjorde det hele egenhændigt. Jublen brød ud, spillerne omfavnede hinanden, og det lignede, at fejringen ingen ende ville tage.

Historisk

Danskeren modtog ikke kun roser fra TV 2 SPORTs egne Counter Strike-eksperter. Bedriften har bevæget sig langt udover de nationale grænser, hvor Casper "cadiaN" Møller bliver hyldet på de sociale medier.

Se bare nedenstående udråb fra de engelske ekspertkommentatorer, da danskeren serverede den vilde runde.

- Det sker ikke. Det sker simpelthen ikke. Du kan ikke vinde ESL Pro League sådan her, sagde den ene kommentator, da "cadiaN" havde skudt nummer tre.

- Tag din tid. Du er i gang med at lave det vildeste i din karriere. ÅH NEJ. Du er et dyr! I den mest konkurrenceprægede liga i hele verden, så gør han det med en P250 (Våbenet, han brugte, red.), lød det til sidst.

Og TV 2 SPORTs Counter Strike-ekspert Niels "rizc" Topp erindrer ikke, at han har set noget lignende før.

- Det er et fuldstændigt hjernedødt clutch af Casper "cadiaN" Møller. Jeg har aldrig i mit liv set sådan en afslutning på en finale. Han spiller den perfekt. Han er min MVP (turneringens bedste spiller, red.), sagde eksperten.

Det endte med en samlet finalesejr på 3-2 til Heroic, da holdet vandt på det sidste map Mirage med 16-6.

"Tak mor"

Midt i den ekstatiske jubel fandt "cadiaN" telefonen frem for at lave et videoopkald med sin mor, der var meget stolt og roste sin søn til skyerne.

Hun og resten af familien havde fulgt med på tv og fik lov til at vidne sønnens bedrift, mens det hele skete.

Hovedpersonen takkede hele sit hold og vidste også selv, han havde spillet fortrinligt.

- Hvis der er nogen, der har set det der, glemmer man det aldrig nogensinde. Jeg ved ikke, hvad det er. Det er sådan en hyggerunde. Det er den, mine holdkammerater altid griner ad mig over. Det lykkes én ud af en million gange.

- Vi er målløse i fællesskab. Vi havde roen og slog det hold, som alle siger er de bedste. De blev skudt ud af banen. Det er for sindssygt, lød det fra Casper "cadiaN" Møller.

Udover ham består Heroic-holdet af Ismail "Refrezh" Ali, Martin "Stavn" Lund, René "Teses" Madsen og Rasmus "Sjuush" Beck.

I 2020 vandt Heroic blandt andet ESL One Cologne samt Dreamhack Open Fall.