E-sport

Ekspert køber ikke Kasper Hvidt og Astralis’ plan efter bombe

Astralis' tid som Astralis forhåndsfavorit til turneringer er ifølge ekspert Jacob 'Pimp' Winneche forbi. De kan dog stadig lave resultater.

Hvad gør man, når man lige har mistet sin bedste spiller? Ikke noget drastisk ifølge Astralis’ sportsdirektør, Kasper Hvidt.

Kommer I til at mangle en spiller, der skal erstatte ham?

- Nej, det er ikke planen. Vi har fem virkelig gode spillere, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT.

De står over for deres største udfordring nogensinde

Jacob 'Pimp' Winneche

Manden, som Astralis ikke har planer om at erstatte, er naturligvis det varmeste navn i Counter-Strike-verdenen lige nu og Danmarks bedste spiller, Nicolai ’dev1ce’ Reedtz. Fredag skiftede han til svenske Ninjas in Pyjamas efter over fem år hos Astralis.

Sportsdirektøren erkender, at det efterlader et tomrum, og at man ikke lige erstatter en mand som ’dev1ce’. Han tager dog situationen med ro.

- Vi er ikke specielt pressede. Vi har mistet en spiller, vi gerne ville have beholdt, men vi har lyttet til vores egne værdier og hans ønske og prøvede at lægge de to ting sammen.

Astralis har nu fem spillere på kontrakt, hvilket er nok til at stille hold.

Ekspert køber den ikke

Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche kan dog ikke forstå Astralis-sportsdirektørens udmelding om, at de ikke er pressede. Slet ikke faktisk.

- Astralis er ikke i nogen god position, og de står over for deres største udfordring nogensinde, lyder det.

Den tidligere professionelle Counter-Strike-spiller tvivler ligeledes på udmeldingen om, at de ikke har planer om at finde en erstatning.

- Hvis Kasper Hvidt siger, at det ikke er planen at hente en ny spiller, er det for mig at se et direkte tegn på, at man ikke har det samme ambitionsniveau, som man havde før. Så indser man lidt, at man ikke skal være en dominerende force længere. Jeg har svært ved at se Astralis ikke lave flere udskiftninger inden for de næste to-tre måneder. Jeg køber den ikke, siger Jacob ’Pimp’ Winneche.

På toppen nu, om kort tid og i fremtiden

Astralis har tilhørt verdenstoppen i en årrække, og det har de også ambitioner om fremover, forsikrer Kasper Hvidt.

Jeg kan godt forestille mig, at Astralis bliver et internationalt hold

Jacob 'Pimp' Winneche

- Astralis er på toppen nu, om kort tid og ude i fremtiden. Der er intet sportshold, som udelukkende er afhængig af én person. De hold er normalt ikke i toppen. Vi er kommet os over vanskelige perioder tidligere, og vi alligevel vundet turneringer, og det kommer vi også til at fremtiden, siger sportsdirektøren.

Og vanskelige perioder har Astralis da også haft mange af på det seneste med udkørte spillere, der har måttet tage en pause fra spillet. Historisk har de også været udfordrede. I 2017 måtte de undvære netop ’dev1ce’ på grund af sygdom op til Blast-turneringen i København.

Uden superstjernen formåede de alligevel at blive nummer to i turneringen. Dengang var svenske ’dennis’ stand-in. Det hæfter ’Pimp’ sig også ved.

- Deres spillere har masser af kvalitet, og holdet har aldrig været et enmandsshow. Det har aldrig kun handlet om dev1ce. Han har været en stor del af maskinen, men resten af holdet har også enorme kvaliteter, siger eksperten og tilføjer:

- Jeg tror, det bliver rigtig svært for Astralis at præstere på højt niveau. Der er rigtig mange hold, som underpræsterer, og det er en fordel for Astralis. Astralis skal nok være et hold, man kan slå sig på, men det bliver ikke en af de her forhåndsfavoritter.

Fra danske til internationale?

Fredagens store nyhed kræver ifølge ’Pimp’ en reaktion fra Astralis-lejren. De skal lægge en plan for, hvordan de kommer videre, og hvordan de sikrer deres brand – ikke bare nu, men også om en håndfuld år.

Og det kan godt ende med, at man bliver et engelsksproget hold.

- Jeg kan godt forestille mig, at Astralis bliver et internationalt hold. Det gør flere og flere hold, og hvem siger, at Astralis ikke kan begynde at lægge grundstenene til at blive internationale med udenlandske spillere? Det kan godt være vejen at gå.

- Ellers skal de forsøge at finde den rette konstellation af danske spillere, som igen kan gøre, at Astralis bliver et af verdens bedste hold, og det har jeg svært ved at se for mig lige nu. Mange af de bedste danske spillere er låst på kontrakter, og der står heller ikke den her superstjerne, som er klar til at tage over for ’dev1ce’, siger ’Pimp’.

Kasper Hvidt og Astralis stræber efter at være en del af verdenstoppen, og de holder konstant øje med, hvad der rører sig i Counter-Strike-verdenen. Han afviser da heller ikke at gå internationalt.

Kunne I overveje at lave et internationalt lineup?

- Det er klart, at vi hele tiden ser på, hvilke spillere der rører sig. Er der nogen, der kan gøre det bedre, end dem, vi har, siger Kasper Hvidt.

Næste udfordring for Astralis bliver DreamHack Masters Spring på torsdag.