E-sport

Forlader Astralis med øjeblikkelig virkning

Danske Astralis siger farvel til en af klodens bedste Counter-Strike-spillere. Nicolai ’dev1ce’ Reedtz forlader holdet øjeblikkeligt.

En opsigtsvækkende handel sender det danske CS:GO-hold i opbrud.

Efter eget ønske forlader Nicolai ’dev1ce’ Reedtz storholdet Astralis, hvor han har brilleret som en af verdens absolut bedste spillere de seneste fem år.

’dev1ce’ fortsætter karrieren hos svenske Ninjas in Pyjamas (NiP), der har købt ham fri for et ukendt beløb.

- Vi har hentet en af de største spillere gennem tiderne. Det er fantastisk. De fleste, der følger med i Counter-Strike ved, hvor vanvittig dygtig en spiller, han er. Det er drømmetransferen for mig og har altid været det, siger NiP's sportsdirektør Jonas Gundersen til TV 2 SPORT.

Med skiftet til NiP får 'dev1ce' en hverdag tættere på sine holdkammerater. Han bor nemlig i Stockholm, og Astralis holder til i København.

- Astralis har været ekstremt hjælpsomme og forstående i alt det her, og da jeg spurgte, om NiP kunne være en mulighed, tog det dem ikke lang tid at finde en løsning og sætte det hele op. Jeg skifter til et projekt og et hold, jeg tror på, og jeg ser meget frem til at genfinde stabiliteten og den gode energi der er i at have et mere afbalanceret arbejds- og privatliv, siger Nicolai 'dev1ce' Reedtz i en pressemeddelelse fra Astralis.

En kæmpe profil for Astralis

Med AWP-specialisten ’dev1ce’ som en fast del af holdet som har Astralis de seneste år været det klart bedste hold i Counter-Strike: Global Offensive. Det danske hold har blandt andet vundet fire major-turneringer, hvor ’dev1ce’ blev udråbt kåret som den mest værdifulde spiller i to af dem.

Tre af de fire major-sejre faldt i øvrigt på stribe, hvilket ingen andre end Astralis har præsteret.

Nicolai ’dev1ce’ Reedtz havde kontraktudløb ved udgangen af 2021. Det samme gælder ifølge TV 2 SPORTs oplysninger flere af holdets øvrige spillere.

I øjeblikket er Astralis’ resultater knap så prangende, og efter det seneste tidlige exit udtalte TV 2 SPORTS ekspert Jacob 'Pimp' Winneche, at Astralis ”flirter med grænsen for, hvad der er acceptabelt for et hold med det potentiale”.

Astralis ligger aktuelt nummer to på verdensranglisten. NiP ligger nummer 11 på HLTV's rangliste.

'dev1ce' fast inventar på top 20

  • 2020: Nummer 3 i verden
  • 2019: Nummer 3 i verden
  • 2018: Nummer 2 i verden
  • 2017: Nummer 5 i verden
  • 2016: Nummer 3 i verden
  • 2015: Nummer 3 i verden
  • 2014: Nummer 20 i verden