Storhold vil gøre 'dev1ce' til verdens bedste

Fredag middag kom det frem, at svenske Ninjas in Pyjamas har hentet Nicolai 'Dev1ce' Reedtz hos storholdet Astralis.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis vinker farvel til en kæmpe profil, når Nicolai 'dev1ce' Reedtz skifter til svenske Ninjas in Pyjamas (NiP).

Og selvom 'dev1ce' var en profil for Astralis og et enormt navn i Counter-Strike-verdenen, er forventningen på det nye hold, at han kan blive endnu bedre.

- Vi har ikke set det bedste fra ham endnu, selvom vi har set fantastiske ting. Han har ligget i top tre i fem år i træk, og herovre kommer han til at blive verdens bedste, siger Jonas Gundersen, der er COO & Chief Gaming Officer i Ninjas in Pyjamas, til TV 2 SPORT.

Gundersen ser det kommende samarbejde som et godt match, da 'dev1ce' og NiP har den samme indstilling til arbejdet.

- Vores ideologi om en performance-kultur, den måde, vi arbejder med vores spillere på, og den måde holdet er stykket sammen, det tror jeg virkelig er noget, han godt kan se sig selv i. Og så er måden, vi arbejder på in-game noget, der passer rigtig godt til ham, siger Gundersen.

En drømmetransfer

Tilgangen af Dev1ce har længe været et ønske for NiPs COO.

Og at skiftet nu er kommet i hus er som en drøm, der går i opfyldelse.

- Vi har hentet en af de største spillere gennem tiderne. Det er fantastisk. De fleste, der følger med i Counter-Strike ved, hvor vanvittig dygtig en spiller, han er. Det er drømmetransferen for mig og har altid været det, siger han.

Hovedpersonen, der til daglig bor i Sverige, har selv ønsket at forlade Astralis. Med skiftet til NiP kommer han til at bo og arbejde i samme land.

- Det er hårdt at forlade Astralis for at sige det mildt. Drengene vil altid være som familie for mig. Men den her covid-periode har fået mig til at tænke. Jeg har boet i Sverige i noget tid nu, jeg taler sproget, og jeg er virkelig 'hyped' over det her unge og spændende NiP-projekt, siger Nicolai 'dev1ce' Reedtz til NiPs hjemmeside.

- At blive en del af en af de mest succesfulde organisationer, hvor så mange legender har spillet, inspirerer mig.

Astralis ligger aktuelt nummer to på verdensranglisten. NiP ligger nummer 11 på HLTV's rangliste.