E-sport

Astralis-provokation fra 'dev1ce' er markant, siger ekspert

Kommentarer fra Nicolai 'dev1ce' Reedtz kan have gjort indtryk på Astralis' spillere, vurderer TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

I mere end fem år har Nicolai 'dev1ce' Reedtz spillet en afgørende rolle i Astralis' vej mod verdenstoppen i CS:GO.

Men i fredags blev han højst overraskende solgt til det svenske storhold Ninjas in Pyjamas (NiP), og der skulle ikke gå lang tid, før 'dev1ce' havde sendt de første spydige kommentarer afsted mod sit tidligere hold.

I er måske fem skridt foran derfra, hvor jeg kom

Nicolai 'dev1ce' Reedtz

På NiP's youtube-kanal kan man få et indblik i danskerens første dag hos verdensranglistens nummer fire, hvor man blandt andet kan høre 'dev1ce' sige en række ting om sit tidligere hold.

- En af de ting, jeg ikke vil bringe med hertil, er viden om, hvordan man gør tingene bedre. Vi gjorde ikke tingene perfekt på vores hold, vi var bare heldige mange gange med timingerne i, hvordan vi kørte metaen (tendensen i spillet, red.).

- Bare så I ved, at jeg ikke vil komme ind og ændre ting. Jeg er meget imponeret over setuppet. I er måske fem skridt foran derfra, hvor jeg kom - i hvordan I træner og forbereder jer, lyder det blandt andet fra 25-årige 'dev1ce'.

Kommentarer, som TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche kalder "en provokation".

- Det er markant. Meget af det bunder nok i, at ’dev1ce’ skal være loyal over for sin nye klub. Han er nødt til at tage en NiP-vinkel, men det kan man gøre på flere forskellige måder. Han har valgt at sende en stikpille afsted mod Astralis, og det er jo interessant, siger 'Pimp'.

Der har ikke udelukkende været tale om stikpiller og provokationer fra 'dev1ce' siden skiftet. I forbindelse med offentliggørelsen udtalte danskeren i en pressemeddelelse, at Astralis har været "ekstremt hjælpsomme og forstående".

Astralis har ikke været heldige, siger ekspert

Jacob 'Pimp' Winneche kan godt have sin tvivl, om Nicolai 'dev1ce' Reedtz rent faktisk mener de ting, han har sagt om Astralis.

Men skulle der være alvor bag ordene, så er han kommet galt afsted, mener eksperten.

- Jeg mener ikke, at Astralis har været heldige. Jeg tror ikke på, man kan opnå så meget succes ved at være heldige. Der kan selvfølgelig have været nogle facetter, hvor ’dev1ce’ mener, det kan have været held.

Astralis er nummer to på verdensranglisten, og selvom de i øjeblikket befinder sig i en sportslig nedtur, har det danske storhold i løbet af de seneste år vundet en lang række store titler - heriblandt fire Major-titler, der betragtes som sportens største.

Ordene er taget ud af en sammenhæng, mener 'dev1ce'

På organisationsniveau har Astralis også gjort sit for at være blandt verdens bedste. Danskerne har adskilt sig fra andre hold ved blandt andet at ansætte en sportspsykolog og en sportsdirektør. Og selvom mange siden er fulgt med, er NiP endnu ikke helt deroppe, vurderer 'Pimp'.

- Jeg har udefra svært ved at se, hvordan NiP kan være fem skridt foran Astralis. Der er ingen tvivl om, at organisationen har udviklet sig markant de seneste par år. Det er blevet mere professionelt, og det begynder mere og mere at ligne et Astralis-setup. Men at antage, at NiP er fem skridt foran Astralis er en markant udtalelse, Jacob 'Pimp' Winneche.

TV 2 SPORT har mandag været i kontakt med Astralis, men det danske storhold har ikke ønsket at udtale sig. Det har heller ikke været muligt at få fat i 'dev1ce', men til BT skriver han følgende:

- For at gøre det helt klart, så er mine ord blevet taget ud af en sammenhæng i et forsøg på at skabe splid mellem mig selv og Astralis, skriver den tidligere Astralis-stjerne i et svar til avisen.

Den forklaring overrasker ikke 'Pimp'.

- Jeg tænker, at det var forventet. Der er ikke nogen tvivl om, at 'dev1ce' prøver at være så respektfuld, som han kan. Men jeg synes stadig, det er en stikpille mellem linjerne, men om den er ment så hård, kan 'dev1ce' kun svare på.

- Det lyder til, at han er rigtig ærgerlig over, at det her skal fylde. Hvis vi kender Nicolai ret, havde han håbet på, at Astralis-fans vil støtte ham på det nye hold. Det er en ærgerlig start for ham, at det skal fylde, siger 'Pimp'.

Astralis føler sig "smidt under bussen", tror ekspert

På Twitter har holdets træner, Danny ‘zonic’ Sørensen, og stjernespilleren Lukas "gla1ve" Rossander alligevel reageret på kommentarerne fra 'dev1ce'. De har begge liket et tweet fra Mousesports' Chris de Jong, der forholder sig til danskerens ord.

- Når man hører, hvordan 'dev1ce' taler om Astralis i den NiP-vlog, lyder det som om, han kommer fra et eller andet Tier 3-hold (et hold på et lavere niveau, red.), skriver CS:GO-spilleren.

At både 'zonic' og 'gla1ve' har liket hollænderens tweet kan ses som et tegn på, at man i Astralis-lejren er skuffet, efter de besluttede sig for efterkomme et ønske om at blive solgt fra 'dev1ce'.

- Jeg tror, at man fra Astralis’ synspunkt føler sig smidt under bussen. Man har gjort meget for at få det her til at ske, og de har måske forsøgt at tilgodese hans behov. Man har givet ham den respekt.

- Jeg tror ikke, at de synes, at den her stikpille var nødvendig. Det er svært udefra at vurdere, om det er noget, han mener. Men helt nøgternt tror jeg ikke, at Astralis og spillerne havde brug for sådan en stikpille, siger Jacob 'Pimp' Winneche.

Eksperten forventer, at skiftet kan føre til en øget rivalisering mellem Astralis og NiP. Og efter fredagens overraskende skifte regner Nicolai 'dev1ce' Reedtz med, at den rivalisering nu vil falde ud til svensk fordel.

- Jeg tror, vi har muligheden for at dominere mange hold og blive de bedste i verden. Jeg har prøvet det med forskellige lineups, og jeg synes ikke, det er det sværeste i verden. Hvis vi opnår én succes, giver det en selvtillid til at køre frem.