E-sport

Først da han snød mod Astralis, gik alvoren op for ham

Små otte måneder er gået, siden den danske succestræner Nicolai 'HUNDEN' Petersen blev afsløret i at snyde. Nu fortæller han, hvordan han gjorde det.

Det kræver noget ekstraordinært at holde sin moral og integritet intakt, når man ved, man har gjort noget forkert.

Det kan træneren for det danske Counter-Strike-mandskab Heroic skrive under på.

- Den følelse, jeg havde under Astralis-kampen, gjorde bare, at jeg aldrig nogensinde kommer til at gøre det igen, fortæller Nicolai 'HUNDEN' Petersen i et stort interview med TV 2 SPORT.

Han blev i slutningen af august sidste år tildelt en karantæne, der i første omgang lød på et års udelukkelse fra sin trænergerning, fordi han til sin egen og holdets fordel udnyttede en såkaldt 'bug' (fejl, red.) i det berømte computerspil.

I tre år kendte han til den bug, der tillod ham at overvåge alle hjørner af et 'map' (banen, red.), så han på den måde var i stand til at dele informationer, der ellers ikke skulle videregives til spillerne. Men en forårsdag fik hans kendskab til fejlen - og udnyttelsen af den - siden store konsekvenser.

Nu eller aldrig

Vi spoler tiden tilbage til den 19. maj 2020.

Ved DreamHack Masters Spring, en af verdens største Counter-Strike-turneringer, møder Nicolai 'HUNDEN' Petersen og resten af Heroic-mandskabet de danske rivaler og verdensstjerner fra Astralis. Et hold, der har prøvet at vinde alt, man kan vinde i Counter-Strike-sammenhæng, og som Heroic aldrig har slået.

Nu har vi fandeme muligheden for at slå Astralis

Nicolai 'HUNDEN' Petersen, Counter-Strike-træner

På det tidspunkt har Nicolai 'HUNDEN' Petersen mestret, hvordan han trigger fejlen og dermed benytte den, som han vil, selvom han i 2017 udelukkende opdagede den ved et tilfælde.

Og hvis han kan se Astralis-spillernes tophemmelige bevægelsesmønstre, når de virtuelle kugler flyver under spillet, er Heroic allerede et langt skridt foran modstanderen.

- Jeg blev nok fristet til at gøre det, fordi jeg tænkte, ”nu har vi fandeme muligheden for at slå Astralis”. Især fordi de befandt sig i en lille krise, og nogle var ude med sygdom. Hvis de skulle slå dem, så var det nu, fortæller 'HUNDEN'.

Ved turneringen spiller man bedst ud af tre baner. Første bane vinder Astralis. Knebent.

Det var det mest forkerte, jeg nogensinde havde gjort

Nicolai 'HUNDEN' Petersen, Counter-Strike-træner

Så skete der noget.

- Jeg kunne hurtigt mærke, at det her var forkert. Derfor tog jeg også et aktivt valg og hoppede ud af den (fejlen, red).

- Efterfølgende taber vi jo så kampen, så det havde nok ikke den helt store betydning. Men jeg kunne alligevel bare mærke, at det var det mest forkerte, jeg nogensinde havde gjort, lyder det fra 'HUNDEN', der i samme ombæring gør det klart, at Heroic sandsynligvis havde vundet kampen, hvis han havde forsat med at snyde.

Det var den 31. august 2020, Nicolai 'HUNDEN' Petersen blev udelukket fra spillet, fordi hans snyd først blev opdaget her.

24 timer før havde Heroic ellers vundet den meget prestigefyldte turnering ESL One Cologne. En titel, der blev vundet uden brug af snyd, fastholder træneren. Også den dag i dag.

Spillerne vidste ingenting

I dagene efter udelukkelsen var det en kæmpe historie i Counter Strike-miljøet, ligesom opsporingsarbejdet førte til, at to andre trænere ligeledes fik mellem 6 og 24 måneders karantæne. En opgave, som Nicolai 'HUNDEN' Petersen hjalp med.

Men det næste store spørgsmål var allerede begyndt at trænge sig på. Vidste Heroic-spillerne, at deres træner snød? Det afviste spillerne dengang, og det afviser træneren kategorisk i dag.

- Jeg handlede på min egen bekostning, og jeg blev fristet. Måske gav jeg noget information, der var mere præcist i de her kampe, men spillerne havde altid en stor tro på de ting, jeg sagde. Så nej. Spillerne vidste ikke noget, siger han.

Efterfølgende var der også snak om, hvorfor Heroic ikke bare kunne frigive deres såkaldte 'teamspeak', som er optagelser af den interne kommunikation mellem træner og spillere. Men på daværende tidspunkt var det ikke tiltag, som Heroic havde implementeret.

Under suspenderingen har træneren blandt andet haft tid til at sende personlige undskyldninger afsted mod de Astralis-spillere, der var på plads under DreamHack Masters Spring-turneringen tilbage i maj.

De køber også, at spillerne ikke vidste, du snød?

- Det gør de. For det er sandheden. Og hvis de ikke tror på sandheden, så er det deres egen hovedpine. Jeg er kommet ud med den sande historie, lyder det.

Trænernes suspendering blev nedsat fra en periode på 12 til 8 måneder, da han er blevet honoreret af det opsporingsarbejde af fejl i spillet, han siden har bidraget med.

Nicolai 'HUNDEN' Petersens er derfor tilbage i trænersædet ved dette års udgave af DreamHack Masters Spring, hvor hans karantæne er udløbet fredag. Turneringen kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.