E-sport

Ændring i Counter-Strike er "en bombe"

En af de mest ikoniske baner i Counter-Strike blev her til morgen fjernet.

Counter-Strike-spillere stod tirsdag op til en stor nyhed, som kommer til at ændre deres program for den kommende tid.

Fremover spilles der ikke længere kampe på den ikoniske bane Train. I stedet gør en helt ny bane sin entré i den såkaldte ’map pool’. Banen hedder Ancient og er et ret ubeskrevet blad. Derfor skal holdene i gang med træningen.

- Dagens nyhed er en bombe. Spillerne havde slet ikke forventet det her, og jeg tror, de er lidt i chok over, at så nyt et map kommer i spil under et halvt år før en Major. Det er aldrig sket før, siger TV 2 SPORTs Counter-Strike-kommentator Andreas ’JERN’ Thomsen.

Der er altid syv aktive baner i den professionelle map pool.

Ændring gør folk nervøse

Den mest prestigefyldte turnering i spillet, Majoren, er programsat i oktober. Allerede inden får ændringen dog betydning – og det kan skabe forvirring.

- Når en Major er på vej, handler alt om at arbejde sig frem til den og stå bedst muligt. I kvalifikationsturneringerne spiller man ikke det nye map, men i Majoren gør man. Og hvis turneringsarrangører som BLAST og ESL ikke tager mappet med, kommer vi til at have meget få kampe på mappet inden Majoren, siger ’JERN’, der er overrasket over timingen:

- Det her gør folk nervøse. Spillerne ville gerne have haft en periode, hvor de kunne lære banen at kende, indtil den blev en del af map poolen.

Vi skal tilbage til 2019 for at finde seneste ændring på de aktive baner. Her erstattede Vertigo banen Cache, og den ændring var ikke gnidningsfri.

Banen var nemlig ikke klar til at blive spillet på, og den måtte gennem en håndfuld større ændringer.

Det samme kommer til at ske Ancient-banen, forventer ’JERN'.