E-sport

Dansk profil taler ud om det, der fik eksperter til at falde i svime

Casper "cadiaN" Møller leverede i april et spil, der modtog roser fra store dele af Counter Strike-verdenen.

Han var en mod fire. De resterende Heroic-spillere var ude, og det var derfor udelukkende op til ”cadiaN” at hive trofæet hjem. Og det gjorde han.

Med kniven fremme listede han op og sendte den første modstander ud. Sekundet efter skød han to modstandere i træk, og så manglede der kun én. Og bum. Casper "cadiaN" Møller sikrede Heroic sejren og en præmiecheck på over en million kroner og titlen som vinder af ESL Pro League sæson 13 efter en gyserfinale mod Gambit.

Siden er "cadiaNs" imponerende soloshow gået verden rundt. Men selvom Heroic-spilleren har nydt den positive opmærksomhed, er han også nået til et punkt, hvor han ikke længere har brug for at høre om det.

- Jeg er super taknemmelig for, at jeg var i stand til at gennemføre det og opleve det med mine holdkammerater og så mange mennesker, som jeg holder af omkring mig. Men jeg glæder mig også til, vi ikke snakker om det mere, siger Casper "cadiaN" Møller til TV 2 SPORT.

- Folk har snakket så meget om det, og det er super fedt. Men jeg har det i hvert fald sådan, at jeg ikke selv har lyst til at bringe det op mere, fordi jeg forstår, at folk har set det, og de synes, det er fedt, men jeg gider ikke være ham, der hele tiden går og klistrer det til over det hele.

Kan måske se frem til en rematch

Baggrunden for hans ord er, at danske Heroic kan ende med at støde ind i Gambit i finalen ved dette års DreamHack Masters Spring.

- Jeg tror ikke, der kan være nogen tvivl om, at det er verdens bedste og næstbedste hold lige nu, siger den danske Heroic-spiller, der forsikrer seerne om, at han nok skal stå klar med en vild jubelscene, hvis Heroic går hele vejen.

- Jeg ved ikke, om der kommer den famøse tys-tys-jubelscene, men I kender mig. Jeg er garant for en masse jubel. Og nu er vi to kampe fra et kæmpe trofæ igen og sikke en præstation, det vil være at tage to i træk. Det er helt klart noget vi stræber efter, og det ville sgu næsten være en vildere historie at gøre det under de her omstændigheder end den første, siger "cadiaN".

Før Heroic kommer så langt, skal de dog lige spille sig videre fra semifinalen, hvor de møder NAVI.

Den kamp kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY klokken 20.00.