E-sport

Astralis-stjerne græder under besked til tidligere holdkammerat

Astralis-spilleren Peter 'dupreeh' Rasmussen kunne ikke holde tårerne tilbage, da han blev bedt om at sende en besked til sin tidligere holdkammerat.

Der har været sagt og skrevet meget i medierne, siden Counter-Strike-stjernen Nicolai 'dev1ce' Reedtz i sidste måned forlod det danske storhold Astralis.

En video fra 'dev1ces' nye hold, svenske NiP, skabte tvivl om, hvorvidt den danske stjerne sendte en stikpille af sted mod Astralis. Men uanfægtet om det professionelle forhold blev sat lidt på spidsen, så er der personlige bånd, der bare ikke kan brydes.

Han har nogle kvaliteter som menneske, du meget sjældent ser

Nicolai 'dev1ce' Reedtz om 'dupreeh'

Det viser en video fra ESL med titlen 'En besked til dev1ce'. I 34 rørende sekunder kigger den 28-årige Astralis-spiller Peter 'dupreeh' Rasmussen i kameraet, mens han taler direkte til sin tidligere holdkammerat Nicolai 'dev1ce' Reedtz.

- Nicolai, jeg ved, du har taget din beslutning. Jeg respekterer den fuldt ud. Jeg begynder at græde nu, for det er faktisk ret emotionelt. Hvordan sætter man lige ord på det..., indleder 'dupreeh', mens øjnene bliver våde, og stemmen knækker.

- Jeg respekterer alt, hvad du har gjort. Hvad vi har været igennem. Og, ja... Jeg ønsker dig alt det bedste fremover, og jeg vil gøre mit bedste for at udfylde dine sko. Men vi må se, hvordan det hele kommer til at gå fra nu af. Jeg håber, vi ses til andre turneringer, det har vi allerede talt om. Og jeg værdsætter alt, hvad vi har været igennem.

Et langt og frygtindgydende samarbejde er slut

Inden samarbejdet sluttede hos Astralis, er 'dupreeh' og 'dev1ce' blevet kendt som duoen "The Double D", der havde et frygtindgydende samarbejde.

Sammen startede de helt tilbage i 2013 hos holdet Copenhagen Wolves, hvor også en tredje Astralis-spiller, Andreas 'Xyp9x' Højsleth, har været med på hele rejsen, der bød på en tur videre til organisationer som Team Dignitas og Team SoloMid, inden Astralis altså blev dannet.

Derfor er det ikke hvilken som helst duo, der nu skal spille videre som to enheder på hver sit hold. Og følelserne er da også gengældt hos Nicolai 'dev1ce' Reedtz, da han bliver spurgt til, om han har et svar på den rørende besked fra 'dupreeh'.

- Puha, den er hård... Peter, jeg værdsætter de fine ord. Jeg vil altid elske dig. Du er som en bror for mig, siger 'dev1ce' og tilføjer:

- Peter har nogle kvaliteter som menneske, du meget sjældent ser. Det havde alle på holdet. Jeg kommer selvfølgelig til at savne dem meget. Det vil for altid være en god tid i mit liv. Han ved, at vi ikke længere er på den samme rejse, men vi er på det samme tog. Vi kommer til at ses til turneringer og gå ud og spise sammen.

I de godt fem år sammen hos Astralis formåede Peter 'dupreeh' Rasmussen og Nicolai 'dev1ce' Reedtz at vinde Majoren sammen fire gange - den mest prestigefulde turnering inden for Counter-Strike.

Fredag klokken 18 spiller Nicolai 'dev1ce' Reedtz første kamp for sit nye svenske hold, NiP. Du kan se opgøret mod 'Anonymo' på TV 2 PLAY.