E-sport

Dansk stjerne spiller godt - men taber i debut

Nicolai 'device' Reedtz spillede godt i sin første kamp for svenske NiP, der dog tabte til Anonymo.

Han skulle lige i gang.

Man da han først fik skudt sig ind på serveren, leverede den tidligere Astralis-stjerne Nicolai 'device' Reedtz flere højdepunkter i sin første kamp for det svenske hold Ninjas in Pyjamas.

Det var dog ikke nok til at hjælpe svenskerne i kvartfinalen. De tabte med 1-2 til polske Anonymo.

NiP 1 - 2 Anonymo

  • Overpass: 16-3 (valgt af NiP)
  • Nuke: 13-16 (valgt af Anonymos)
  • Mirage: 17-19 (efter overtid)

TV 2 PLAY sender hver dag fra Flashpoint 3 - få overblikket her.

Danskeren startede lidt langsomt, hvor det ikke blev til mange kills. Efter første halvleg, hvor NiP førte med 12-3, havde 'device' otte kills ud for sine stats.

- Det har været en neutral start, og det har været lidt for let for NiP, til at 'device' skulle aktiveres. Han kommer typisk ind som anden-mand, men det har der ikke været behov for, sagde TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

I anden halvleg tog han dog revanche for den langsomme start på terrorist-siden. Danskeren åbnede nemlig med fire kills i pistolrunden, og så gik der ikke længe, inden NiP havde sikret sig det første map med 16-3.

Anonymo kom tilbage

Det var polakkerne, der kom bedst fra start på Nuke.

Men langsomt fik NiP og 'device' kæmpet sig tilbage i opgøret og fik udlignet til 4-4. Svenskerne og den danske spiller trak fra, men efter sidebyttet kom Anonymo igen og fik udlignet til 9-9.

På dette tidspunkt havde 'device' 16 kills, hvilket var flest hos NiP. Han kunne dog ikke gøre alt arbejdet mod det polske hold, der vandt det andet map med 16-13. 'device' endte på 23 kills.

I kampens sidste map, der var Mirage, var det NiP, der kom bedst fra start og førte med 8-7 ved sidebyttet. Afgørelsen skulle blive yderst tæt, da stillingen var 12-12. Til sidst havde Anonymo muligheden for at afgøre det, men det forblev nervepirrende, og kampen skulle i overtid.

Her var polakkerne bedst og spillede sig videre.

'device' sluttede med 30 kills på Mirage efter overtiden.

I kvartfinalen møder Anonymo enten FunPlus Phoenix eller danske HYENAS. NIP er dog ikke ude endnu, da de ryger i lower bracket,.

Vigtige point til Major-kvalifikationen

Vinderen af turneringen får 1600 point, mens de efterfølgende placeringer giver 100 point færre per skridt, vi går ned ad ranglisten.

De 11 bedste mandskaber sikrer sig plads i Majoren, som starter 23. oktober i Stockholm. Der skal spilles én turnering mere med kvalifikationspoint på spil.

Majors er de største af alle CS:GO-turneringer, hvor der spilles om mere end 12 millioner kroner.