E-sport

Dansk stjerne raser mod arrangør: - Ringe og amatøragtigt

Den danske Counter-Strike-stjerne Nicolai 'dev1ce' Reedtz er alt andet end tilfreds med turneringsarrangørerne, efter hans hold overraskende tabte.

Det skulle have været en drømmedebut for Nicolai 'dev1ce' Reedtz, da danskeren fredag aften debuterede for det svenske hold NiP, men det endte som et mareridt.

Et nederlag var i sig selv malurt i bægeret. Samtidig var der dog store tekniske problemer, hvilket fik en rasende dansker til tasterne lige efter kampen.

- Vi taber til Anonymo. Virkelig ringe forhold, og jeg må udtrykke min absolut fucking skuffelse over FACEIT's amatøragtige håndtering af situationen, skrev 'dev1ce' på Twitter.

To runder og en times pause

For at forstå frustrationerne skal tiden spoles tilbage til starten af opgøret. Allerede efter to runder måtte kampen stoppes, fordi der var tekniske problemer.

Svenske NiP havde dårlig forbindelse til serveren, hvor kampen blev afviklet - en såkaldt packet loss på omkring 30-40 procent, når det var værst.

- Det er en del af spillernes forbindelse til serveren, der går tabt, forklarer TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche og uddyber:

- Du mister altså omkring en tredjedel af spillets informationer, der bare går tabt. Skyder du 30 kugler, så registrerer den kun de 20. Resten forsvinder. Når man går rundt, misser spillerne hvert tredje af egne og modstanderens skridt. Det er meget, meget vigtig information i forhold til følingen med spillet.

Helt grundlæggende misser man altså en tredjedel af alle handlinger som udgangspunkt, fordi der er 30 procent chance for, at handlingen ikke sker.

- Det har en kæmpe betydning, og det gør en stor forskel, fordi det er ødelæggende for spillerne. Det fjerner rytme og fokus, når det pludselig er ude af egne hænder. Også selvom det måske ikke har ligget på 30 procent loss konstant, tilføjer 'Pimp'.

NiP forsøgte at løse problemerne

Fredag midnat udsendte NiP et statement, hvor de uddyber detaljerne omkring de tekniske problemer. Her slår de fast, at de diskuterede længe med turneringens admins (dommere, red.) i forsøget på at finde en fornuftig løsning.

Denne kamp skulle ikke være fortsat

Nicolai 'dev1ce' Reedtz

Efter et utal af mislykkede løsninger foreslog NiP at flytte kampen til en server, der ikke var styret af turneringsarrangøren. Modstanderne fra Anonymo havde godtaget den løsning, skriver det svenske hold.

Turneringsarrangøren stod dog fast på, at det ikke kom på tale, og i stedet var meldingen, at kampen måtte fortsætte, selvom NiP havde store tekniske problemer.

- Hvis arrangøren accepterer at spille på en ekstern server, så skal kampen spilles et sted, hvor de ikke har varetaget og plejet serveren. Den kontrol vil arrangøren ikke give op. Det er der mange - også forståelige - grunde til. Vigtigst af alt handler det om integriteten i kampen, hvor de på egne servere kan styre, at folk ikke snyder.

- Det kunne nok være løst, men den vilje havde man altså ikke, siger Jacob 'Pimp' Winneche, mens NiP i deres statement også sender en bredside af sted mod arrangøren.

- Uvidenheden, stædigheden og manglen på løsninger, der kom fra Flashpoint-personalet (arrangøren, red.), var simpelthen ikke i overensstemmelse med det, der forventes i en Major-kvalifikation.

"Denne kamp skulle ikke være fortsat"

Allerede inden kampen kom i gang, havde den danske NiP-spiller Nicolai 'dev1ce' Reedtz da også skrevet om problemer på Twitter. Og derfor gjorde det ikke frustrationerne mindre, da folk begyndte at sætte spørgsmålstegn ved, om NiP kun brokkede sig efter kampen, fordi det svenske hold tabte.

- Flashpoint kan bekræfte det (problemerne, red.). Der var endda tidspunkter, hvor du ikke engang kunne trække en granat, ligesom jeg sad fast og ikke kunne bevæge mig og så videre... Det er svært at forklare, svarede danskeren en bruger på Twitter og tilføjede efterfølgende:

- Jeg er ingen ekspert på det område, men jeg har alligevel spillet min andel af kampe, og jeg har ALDRIG brokket mig over lag, men denne kamp skulle ikke være fortsat.

TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert har svært ved at sige, om NiP-stjernen har ret i den pointe, da han ikke har været inde over beslutningsprocessen. Ser man på det helt nøgternt, så mener han dog, det nok ville være den bedste løsning.

- Jeg er altid for fair løsninger for begge mandskaber, og her har man en kamp om at kvalificere sig til en Major. Det kan jo få fatale konsekvenser for NiP, så der må næsten eksistere en bedre løsning. Om det så var at udskyde kampen yderligere en time eller to - eller flytte den til dagen efter. Men der burde være fundet en bedre løsning end at tvinge et hold til at spille.

NiP er endnu ikke ude af turneringen, men skal nu spille videre i det såkaldte lower bracket, hvorfor de ikke kan tillade sig at tabe flere kampe.

Vigtige point til Major-kvalifikationen

Vinderen af turneringen får 1600 point, mens de efterfølgende placeringer giver 100 point færre per skridt, vi går ned ad ranglisten.

De 11 bedste mandskaber sikrer sig plads i Majoren, som starter 23. oktober i Stockholm. Der skal spilles én turnering mere med kvalifikationspoint på spil.

Majors er de største af alle CS:GO-turneringer, hvor der spilles om mere end 12 millioner kroner.