E-sport

Dansk stjerne var rasende - nu skal kamp spilles om

Søndag aften har Flashpoint-arrangørerne truffet en kontroversiel beslutning.

Det var egentlig planen, at Nicolai 'dev1ce' Reedtz og hans NiP-hold skulle spille Counter-Strike søndag aften klokken 21.00.

Men deres kamp mod danske HYENAS i den vigtige Flashpoint-turnering er blevet udskudt, fordi det en time før kampen blev besluttet, at en kamp spillet i fredags skal spilles om.

Det drejer sig om NiP's kamp mod Anonymo, som sidstnævnte vandt 2-1. Den sejr har de nu fået annulleret. Det bekræfter Flashpoint på Twitter.

- Vi mener, at turneringens integritet har højeste prioritet, når man afholder turneringer, står der blandt andet.

Dermed fortsætter dramatikken omkring kampen, der allerede har fået meget negativ opmærksomhed. NiP oplevede nemlig tekniske problemer tidligt i kampen, men fik at vide af turneringsarrangørerne, at de skulle spille videre. Noget, som blandt andre holdets danske stjerne var frustreret over.

- Vi taber til Anonymo. Virkelig ringe forhold, og jeg må udtrykke min absolut fucking skuffelse over FACEIT's amatøragtige håndtering af situationen, skrev 'dev1ce' på Twitter.

Modstander forstår ikke beslutning

Nu har FACEIT (organisationen bag Flashpoint, red.) ombestemt sig. Og det vækker harme i den modsatte lejr. Anonymo, der vandt fredagens kamp 2-1, kalder blandt andet beslutningen for "latterlig".

- Vi mener, at FACEIT bliver presset af NiP. Man kan se tweets fra både organisationen og spillere (Nicolai 'dev1ce' Reedtz for eksempel). Vi er meget følelsesladede omkring situationen.

- Vi er af den overbevisning, at sådan noget som det her aldrig ville ske i andre sportsgrene eller e-sportsturneringer, skriver de på Twitter.

Da NiP efter to runder af kampen mod Anonymo fandt ud af, at de havde tekniske problemer, foreslog Anonymo at skifte server eller at udsætte kampen. Det var dog ikke en mulighed ifølge FACEIT.

Anonymo har fået valget om at spille én bane eller bedst af tre.