E-sport

Danske stjerner blander sig i turnerings-skandale

Søndag aften traf Flashpoint-arrangørerne en beslutning, der har fået flere prominente navne i Counter-Strike-miljøet til tasterne.

Normalt sender de kugler og granater afsted mod hinanden, når de mødes på en Counter-Strike-bane. Men i øjeblikket bliver der også skudt med skarpt udenfor spillet.

Arrangørerne bag den vigtige Flashpoint-turnering har valgt at stable en omkamp på benene mellem Ninjas in Pyjamas (NiP) og Anonymo, som sidstnævnte ellers vandt med 2-1 i fredags. Og det er en beslutning, som nu har fået et markant efterspil.

Især fordi Anonymo føler, at FACEIT (arrangørerne, red.) har ladet sig presse alt for meget af NiP, der på de sociale medier har brokket sig gevaldigt over kampens tekniske forhold og gerne så en omkamp ske.

Det er en følelse, som flere andre i Counter-Strike-miljøet giver Anonymo medhold i, hvorfor de har været i deres gode ret til at afvise en omkamp.

- Hvis jeg spillede for Anonymo, ville jeg have takket nej. Det er ikke deres skyld. Jeg vil gerne vide, hvad NiP og Flashpoint har gjort for at få dem til at sige ja, skriver den danske Astralis-kaptajn Lukas 'gla1ve' Rossander blandt andet på Twitter.

Han har desuden delt en række kritiske opslag fra andre spillere, der også er uforstående overfor beslutningen.

I et officielt statement oplyser Anonymo, at en omkamp er "latterlig", og omkampen altså kun sker, fordi NiP har presset på.

Tekniske problemer

Valget om at spille kampen på ny skyldes, at NiP oplevede tekniske problemer under opgøret, hvor der skete forsinkelser.

Holdets nyerhvervede stjerne Nicolai 'dev1ce' Reedtz klandrede forholdene for at være virkelig ringe, ligesom han var dybt skuffet over FACEIT's håndtering af hele situationen. Arrangørerne begrunder beslutningen om en omkamp med, at "turneringens integritet har højeste prioritet".

Casper 'cadiaN' Møller, der repræsenter danske Heroic, har ligesom Lukas 'gla1ve' Rossander haft gang i fingrene for at give sin holdning til kende på Twitter. Selvom en omkamp nu er en realitet, roser han alligevel Anonymo for at vise sin utilfredshed med beslutningen.

- I havde modet til at sige NEJ. Der er ikke mange mennesker, som er villige til at sætte deres Major-kvalifikation over styr, men jeg er sikker på, at retfærdighed vil ske for jer, lyder det fra 'cadiaN', hvor han påskønner hele Anonymo-holdet.

Flashpoint fungerer som en kvalifikationsturnering til Majoren, der er blandt de største af alle CS:GO-turneringer på kloden. Her spilles der om mere end 12 millioner kroner i præmiepenge. Med fredagens sejr tog Anonymo således et vigtigt skridt i den kvalifikation, men det kan potentielt være nytteløst, hvis ikke de vinder omkampen, der endnu ikke har fået en dato fastsat.

"Skammelige løgne"

Anonymo er som nævnt bestemt ikke tilfreds med, at kampen skal spilles om. Derimod sender de en stor portion kærlighed afsted til de mange støtteerklæringer, de har modtaget de sidste par dage.

- En ting mere jeg vil sige, er et stort tak for den varme støtte, vi har modtaget fra hele miljøet. Alle spillerne fra topholdene har behandlet os som familie, og det har betydet, at vi har fået lidt ud af en skuffende situation, skriver Pawel Mocek, der er talsperson for Anonymo på Twitter.

NiP holder fast i, at anmodningen om en udsættelse er kommet fra holdet som organisation og ikke udelukkende fra spillerne, der oplevede de tekniske problemer. De afviser at have presset FACEIT og kalder Anonymos' anklager om det for "skammelige løgne".

Nicolai 'dev1ce' Reedtz har desuden undskyldt sin hårde tone i kølvandet af nederlaget, og han ønsker blot en anerkendelse af de tekniske forhold.

- Jeg har allerede undskyldt til de involverede. Det er ikke sådan, jeg ønsker at opføre mig, og jeg lover at lade mine præstationer tale fremadrettet, skriver han blandt andet på Twitter.

Da NiP efter to runder af kampen mod Anonymo fandt ud af, at de havde tekniske problemer, foreslog Anonymo at skifte server eller at udsætte kampen. Det var dog ikke en mulighed ifølge arrangørerne.

Anonymo har fået valget om at spille én bane eller bedst af tre i omkampen.