E-sport

Dansk hold henter profiler

Særlig nyheden om Fredrik ’roeJ’ Jørgensens underskrift er bemærkelsesværdig, mener Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

To erfarne kræfter samt et stort talent har tirsdag skrevet kontrakt med det danske Counter-Strike-hold Copenhagen Flames.

Holdet, der slår sig op på at være et talenthold, har hentet rutinerede Fredrik ’roeJ’ Jørgensen og Rasmus ’HooXi’ Nielsen på henholdsvis 27 og 25 år fra MAD Lions samt 17-årige Rasmus 'Zyphon' Nordfoss fra Astralis Academy.

De to førstnævnte spillere har tidligere været tilknyttet holdet, men byttede tilværelsen ud for større adresser på højere niveau. Nu er de tilbage, og det glæder sportsdirektør Daniel Vorborg.

- Jeg vidste straks, at jeg ville have fingre i Rasmus ’HooXi’ Nielsen. Jeg har arbejdet med ham tidligere og har altid beundret ham som spiller og leder.

- Efter snak frem og tilbage kom vi frem til at hente veteranen ’Roej’ for at hjælpe med at guide mange af de unge spillere, vi har på holdet. Vi besluttede også at hente ’Zyphon’, fordi han er en af de mest talentfulde individuelle spillere, vi har set i lang tid, siger Daniel Vorborg.

Tilgangene betyder afsked med Magnus 'Nodios' Olsen. I forvejen havde Marcus 'maNkz' Kjeldsen og Asger 'AcilioN' Larsen forladt holdet.

Kan blive en del af subtoppen

Nyheden om de tre tilgange er spændende ifølge Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche.

- De har tilføjet en masse erfaring. De har tilføjet to spillere, der førhen har vist, at de kan spille med i subtoppen af CS-scenen.

- CPH Flames er et udviklingshold blandet med erfarne spillere, der passer i kategorien ’faldne talenter, der måske har brug for en chance til’. Jeg tror ikke helt på, at holdet kommer til at blande sig helt i verdenstoppen. Men der er bestemt potentiale for en placering som nummer 20-30 i verden, hvis de rammer en god periode, siger eksperten.

Bemærkelsesværdig handel

27-årige Fredrik ’roeJ’ Jørgensen er den mest bemærkelsesværdige handel, mener han.

- Han er en dygtig spiller, og i MAD Lions’ storhedstid var han en bærende kraft for det hold, der var med i verdenstoppen. At man kan tilføje en spiller af hans kaliber, er flot.

- Det siger nok lidt om, at det har været svært for ham at finde et andet sted at spille. Måske er det et skridt ned ad stien for at tage to skridt op, siger Jacob ’Pimp’ Winneche.

Det er ikke første gang, at en tidligere højtprofileret spiller er endt hos Copenhagen Flames. Et eksempel er Heroics Ismail 'refrezh' Ali, der spillede for holdet indtil juni 2020.

Nu er han en profil på Danmarks bedste Counter-Strike-hold.