E-sport

- Det er første gang, jeg har været ked af det efter en sejr

I skyggen af internethad, dødstrusler og hård kritik vandt NiP omkampen over Anonymo ved Flashpoint-turneringen.

En af historiens mest omdiskuterede Counter-Strike-kampe begyndte i fredags og sluttede sent tirsdag aften.

Og nej, det er ikke, fordi spillerne fra NiP og Anonymo har spillet uafbrudt i det tidsrum, men fordi resultatet af deres første kamp i Flashpoint-turneringen senere blev annulleret, da NiP oplevede tekniske problemer. Derfor fik de en ny chance.

Omkampen endte med sejr til NiP, hvor den tidligere Astralis-stjerne Nicolai ’dev1ce’ Reedtz huserer. De vandt banen Mirage med 16-14.

Og selvom der blev uddelt highfives og krammere til holdkammeraterne var danskeren ikke så glad, som han plejer at være efter en sejr i en tæt kamp.

- Nok det værste, jeg har følt gennem en kamp. Jeg er stolt over mit nye hold, men det her er første gang, jeg har været ked af det efter en sejr, skriver den danske stjerne på Twitter.

Modtog dødstrusler

Beslutningen om en omkamp har været et yderst debatteret emne i Counter-Strike-miljøet, hvor flere stjerner har været meget kritiske over for beslutningen truffet af arrangørerne bag Flashpoint-turneringen, FACEIT.

- Anonymo fortjener ikke det her, og I er et godt hold, og jeg håber at spille mod jer mange gange fremover, tilføjer ’dev1ce’ i sit tweet.

Jonas Gundersen, der er COO & Chief Gaming Officer i Ninjas in Pyjamas, har det også blandet efter sejren. Han beder folk om at vise respekt efter internethad.

- En følelsesladet og kontroversiel tid, som vi forsøger at blive så respektfulde som muligt omkring. Men dødstrusler og had mod spillere, som bare er her for at spille og konkurrere, er noget, som ingen af os skal tolerere. Hav respekt for det, tak, skriver han på Twitter.

Anonymo takker for støtten

Anonymo har anklaget NiP for at bruge sit store brand til at presse FACEIT til at træffe beslutningen. Det har ført til meget had rettet mod NiP-stjernerne.

Det polske hold har fået meget sympati efter situationen. De tekniske problemer for NiP i fredagens kamp opstod ved stillingen 1-1 i første bane. Her var Anonymo flinke og tilbød både at skifte server eller udskyde kampen.

Det var dog ikke en mulighed, slog Flashpoint-arrangørerne fast. Dermed blev holdene tvunget til at spille kampen til ende. Den beslutning fortrød arrangørerne og besluttede i stedet, at kampen skulle spilles om.

- Nogle gange vinder du over din modstander, andre gange taber du til systemet. Tak for jeres støtte, skriver Anonymo på Twitter umiddelbart efter nederlaget i omkampen.

Anonymo var meget utilfredse med den beslutning og overvejede ikke at stille op.

De turde dog ikke at risikere det, da de frygtede for straffen. Turneringen er nemlig meget vigtig, da den giver point i kvalifikationen til Majoren senere på året.