E-sport

Astralis bryder forbandelsen i danskerbrag

Astralis har ikke lignet sig selv på det seneste, men kort før lørdag blev til søndag, vandt de overbevisende over Heroic.

For første gang siden oktober sidste år har Astralis slået sin danske rival Heroic.

Det skete lørdag aften ved IEM Cologne i kampen om en plads direkte i playoffs, hvor Astralis vandt 2-0 i kampen mellem Danmarks to bedste Counter-Strike-hold.

Dermed er Astralis klar til playoffs ved den prestigefyldte turnering, mens Heroic nu er tvunget til sejr søndag.

Astralis 2-0 Heroic

  • Første bane: 16-11 (Inferno)
  • Anden bane: 16-12 (Overpass)

I gruppefinalen søndag møder Astralis NaVi om en plads direkte i semifinalen, mens Heroic skal slå brasilianske Furia for at holde liv i playoffhåbet.

Stemning i Köln

For første gang siden coronapandemiens indtog spiller holdene samme sted og ikke i egne lejligheder online. Og selvom kampene afvikles uden tilskuere i arenaen i Köln, var det tydeligt at se, at det gav lidt ekstra til danskerbraget.

På tv-signalet kunne store brøl høres, hver gang et af holdene vandt en vigtig runde. Særligt Astralis-træner Danny ’zonic’ Sørensen testede stemmebåndet og fik sine spillere gejlet op.

Og det er fuldt forståeligt, for de spillede godt og bedre, end de længe har vist, mener Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche:

- Det var ikke bare en sejr, men en overbevisende sejr af Astralis. Heroic holdt liv i kampen, selvom de konstant havde haltet efter. Det er et signal til Heroic og til alle os danskere. Det kan godt være, at de har blødt inden turneringen og set skidt ud, men Astralis er tilbage og spiller flot Counter-Strike.

Astralis mistede i april sin bedste spiller, Nicolai 'dev1ce' Reedtz til NiP. Siden har de kæmpet for at få tingene til at fungere.